4000 termoruder lukker lys og natur ind i Lyngby

Glaseksperten har netop leveret 4000 termoruder til det nye BaseCamp Skovbrynet, som i øjeblikket er under opførelse i Lyngby. Her skal ruderne lukke lyset og naturen ind i de i alt 786 boliger.
De mange ruder er grundet projektets arkitektur med organiske former produceret forskelligt varierer alt efter placeringen på bygningerne. Visualisering: Glaseksperten.
De mange ruder er grundet projektets arkitektur med organiske former produceret forskelligt varierer alt efter placeringen på bygningerne. Visualisering: Glaseksperten.

Fakta om byggeriet

  • Bygherre: BaseCamp Student Real Estate
  • Arkitekt: Lars Gitz Architects
  • Landskabsarkitekt: Kragh & Berglund
  • Entreprenør: JFP / Max Bögl
  • Ingeniør: ÅF
  • Bygherre rådgiver: BYR
  • Glasleverandør: Glaseksperten

Det nye boligprojekt BaseCamp Skovbrynet kommer til at brede sig på en 34.500 kvadratmeter stor grund i hjertet af Sorgenfri i Lyngby-Taarbæk Kommune. Det færdige byggeri kommer til at bestå af 639 studieboliger, 48 seniorboliger, 69 gæsteboliger og 30 kommunale udlejningsboliger samt et rundt fælleshus på 1300 kvadratmeter midt i området.

Projektet omfatter 4000 termoruder, som Glaseksperten har leveret. De kommer til at dække facaden på BaseCamp Skovbrynet, og ifølge salgschef hos Glaseksperten, Jesper Hønning, har den organiske arkitektur krævet en anderledes glasleverance.

– Det er rigtig spændende at være involveret i byggeriet af BaseCamp Skovbrynet. I forbindelse med leveringen af glasset har vi på grund af den unikke arkitektur med de organiske former produceret en lang række forskellige glas, som varierer alt efter placeringen på bygningerne, hvilket har gjort opgaven ekstra interessant, lyder det fra Jesper Hønning.

Arkitekturen er inspireret af skov og natur, og de lette facader af glas og aluminium er med til at lukke naturen ind i de kommende boliger.

– Facadematerialerne harmonerer med de naturlige omgivelser, og alle facader er dækket af glas med lodrette paneler, som leder tankerne hen på skov og træer. Da der altid er behov for at maksimere lyset i et nordligt land som Danmark, har facaderne i både fællesarealer og studieboliger glas fra gulv til loft, så det naturlige sollys strømmer ind i rummene og giver en følelse af klarhed og udsyn, fortæller arkitekt maa Nevena Milosevic fra Lars Gitz Architects.

Byggeriet blev påbegyndt i juni 2018 og forventet indflytning er 3.-4. kvartal 2020.

Relateret indhold