34 ingeniørspirer tilbragte sommeren på Holmene

Der var masser af spændende og nytænkende bud på, hvordan Hvidovre Kommune kan realisere visionen om at gøre Holmene til et af fremtidens mest bæredygtige erhvervsområder, da 34 ingeniørstuderende deltog i sommerjobprogrammet COWI Try.
De 34 ingeniører kunne efter seks ugers sommercamp præsenterer deres ideer for Hvidovres kommende erhvervsområde. Foto: Hvidovre Kommunne.
De 34 ingeniører kunne efter seks ugers sommercamp præsenterer deres ideer for Hvidovres kommende erhvervsområde. Foto: Hvidovre Kommunne.

Holmene, som er Hvidovre Kommunes vision om at etablere et nyt erhvervsområde, har siden offentliggørelsen i januar fået stor opmærksomhed i både Danmark og i udlandet. Og interessen fra især ingeniører fra ind- og udland har været massiv efter planerne om at skabe ni kunstige øer med plads til 380 virksomheder blev lanceret. Det oplyser Hvidovre Kommune i en pressemeddelelse.

Sommeren igennem har 34 ingeniørstuderende fra Danmark, Norge, Sverige og Storbritannien arbejdet med at udvikle nye innovative løsninger, som kan være med til at gøre Holmene til et bæredygtigt erhvervsområde. Ingeniørspirer havde takket ja til at deltage i COWI Try, som er COWIS sommerjobprogram. Her benytter den globale ingeniørvirksomhed lejligheden til at spotte kommende talenter og udforske potentialet for nye, kreative løsninger. Dette års innovationsprojekt for COWI Try var Holmene, som COWI har været rådgiver på, siden arbejdet tog fart for cirka tre år siden.

Efter at have arbejdet med Holmene i seks uger var de studerende torsdag klar til at præsentere deres oplæg for hinanden samt for Gert Nelth, direktør i Hvidovre Kommune, Ulf Kjellerup, seniormarkedsansvarlig for COWIs vand- og miljødivision og Rasmus Ødum, COO i COWI.

Togtransport, videndeling og gummidæmning

For Hvidovre Kommunes direktør Gert Nelth var det interessant at høre de studerendes forslag.

– Det har været meget inspirerende at opleve de studerendes idéer og tanker om Holmene. De har haft nogle rigtig gode overvejelser om Holmene – også mange ting, vi ikke selv har tænkt på. De studerende kom blandt andet med bud på, hvordan tog og skinner kan spille en rolle, når der skal køres jord til Holmene, hvordan virksomhederne via en webportal kan udnytte hinandens ekspertiser til at blive mere bæredygtige, og hvordan Holmene kan klimasikres via en oppustelig gummidæmning. Nu glæder vi os til at dykke mere ned i de studerendes rapporter sammen med COWI, som er vores tekniske rådgiver på Holmene, siger Gert Nelth, der er direktør i Hvidovre Kommune.

Hos COWI er der også begejstring over de studerendes engagement i arbejdet med Holmene.

– I løbet af de sidste seks uger har de studerende, som en del af deres deltagelse i COWI Try, arbejdet på at udvikle innovative løsninger for Holmene – et af Nordeuropas største erhvervsudviklingsprojekter. De studerende har blandt andet undersøgt, hvordan Holmene kan forsyne 150.000 husstande med grøn energi, og hvordan kyststrækningen dels kan klimasikre Holmene og Storkøbenhavn, dels understøtte biodiversiteten i området. Det er frugten af det arbejde, vi er blevet præsenteret for i dag, fortæller Ulf Kjellerup, seniormarkedsansvarlig i COWIs vand- og miljødivision og projektleder på Holmene.

Hvidovre Kommune er i øjeblikket i gang med næste skridt af arbejdet med Holmene. Kommunen er i dialog med mulige investorer, som skal være med til at danne det selskab, der skal stå for at igangsætte arbejdet med Holmene. Sideløbende er Hvidovre Kommune i dialog med Erhvervsstyrelsen med henblik på at få lavet en anlægslov for Holmene. Forventningen er, at arbejdet med at etablere de ni kunstige øer kan igangsættes indenfor to-tre år.

Relateret indhold