Vvs-branchen står sammen om fælles initiativer, der skal sikre flere hænder

Den stigende mangel på arbejdskraft kan udgøre en trussel for den grønne omstilling. Derfor danner Blik- og Rørarbejderforbundet og Tekniq Arbejdsgiverne nu fælles front for at løse udfordringerne i branchen.
Ifølge Blik- og Rørarbejderforbundet og Tekniq Arbejdsgiverne er der brug for flere initiativer for at få løst udfordringerne i vvs-branchen, da der er efterspørgsel efter grønne faglærte i hele EU. Foto: Gettyimages.
Ifølge Blik- og Rørarbejderforbundet og Tekniq Arbejdsgiverne er der brug for flere initiativer for at få løst udfordringerne i vvs-branchen, da der er efterspørgsel efter grønne faglærte i hele EU. Foto: Gettyimages.

Vvs-virksomhederne og deres medarbejdere spiller en helt central rolle i den grønne omstilling, når der skal installeres energibesparende og miljøvenlige løsninger, lyder det fra Tekniq Arbejdsgiverne. Men i Danmark mangler der generelt faglærte og ikke mindst i vvs-branchen, siger adm. direktør Troels Blicher Danielsen:

– Det bliver stadigt sværere at skaffe grønne faglærte hænder og hoveder i øjeblikket. Der hæmmer mulighederne for, at Danmark kan nå vores klimamål.

Fælles hensigtserklæring

Troels Blicher Danielsen tilføjer, at selvom regeringen har landet en aftale om ‘Danmark kan mere I’, og at der er indgået en mini-trepartsaftale om manglen på arbejdskraft, så er der brug for flere initiativer for at få løst udfordringerne i vvs-branchen, da der er efterspørgsel efter grønne faglærte i hele EU.

Derfor må vvs-branchen samarbejde om at få flere unge til at blive grønne faglærte, og det støtter Blik- og Rørarbejderforbundet op om. De to organisationerne præsenterer derfor nu en fælles hensigtserklæring med fire konkrete initiativer:

– Kortlægning af lærlinge: Parterne vil igangsætte en analyse, der har til formål at se på, hvor installationsbranchens lærlinge søger hen, når de afslutter deres uddannelse, samt hvor de personer, der har taget en uddannelse i installationsbranchen, arbejder i dag. Analysen udarbejdes af Blik- og Rørarbejderforbundet, Dansk El-Forbund og Tekniq Arbejdsgiverne i fællesskab.

– Mere lokal dialog: Drøftelser om mangel på arbejdskraft på regionalt niveau mellem parterne udbredes til hele landet i løbet af 2022.

– Bedre branding: Parterne ønsker at fortsætte det løbende samarbejde om branding af branchens uddannelser og branchen generelt mhp. at tiltrække dygtige og engagerede unge til branchens uddannelser.

– Kvalitetsløft af uddannelser: Vvs-energiuddannelsen skal løbende tilpasses, så lærlingene opnår de kompetencer, virksomhederne efterspørger og som kræves af fremtidens grønne- og digitale lærlinge.

– Jeg håber, at vi med disse nye initiativer og de mange andre indsatser, vi har igangsat, kan få lokket endnu flere dygtige folk til branchen. Folk, som kan være med til at føre den grønne omstilling ud i livet, siger Henrik W. Petersen, forbundsformand i Blik- & Rørarbejderforbundet.

Relateret indhold