Vrå Mørtelværk satser på tørmørtel

Vrå Mørtelværk overtager Bælum Mørtelværk og investerer 20 millioner kroner i nyt produktionsanlæg.
Fra venstre: Anders Jensen, medindehaver af Sejlstrup Entreprenørforretning/Vrå Mørtelværk
Fra venstre: Anders Jensen, medindehaver af Sejlstrup Entreprenørforretning/Vrå Mørtelværk

Tørmørtel er fremtiden. Sådan lyder det fra Vrå Mørtelværk, der netop har investeret 20 millioner kroner i et nyt produktionsapparat med tilhørende lagerfaciliteter.

Derudover er Bælum Mørtelværk fra den 1. januar 2019 blevet en del af familien Sejlstrup Entreprenørforretning og Vrå Mørtelværk. Det skriver Vrå Mørtelværk i en pressemeddelelse.

Dermed bliver Vrå Mørtelværk Nordjyllands største producent af tørmørtel, og værket får samtidig mulighed for at tilbyde flere kundetilpassede løsninger.

– Vi vil fortsat tilbyde vådmørtel, som vi er kendt for, og som vi leverer i bigbags, i siloer eller på lad til byggepladser, men vi tror på, at tørmørtel er fremtiden. Med vores tørmørtel får kunden et færdigblandet produkt, så han slipper for udregninger ved blandemaskinen. Det vil sige, at han samtidig får dokumentation for sammensætningen, siger Leif Sørensen, direktør og medindehaver af Vrå Mørtelværk.

Nyt anlæg til 20 millioner kroner

Vrå Mørtelværk tror på, at tørmørtel er fremtidens løsning på moderne byggepladser, og derfor er værket i øjeblikket i gang med at opføre et nyt produktionsanlæg – en investering til 20 millioner kroner.

Det italiensk-udviklede anlæg gør Vrå Mørtelværk i stand til at tørre sandet. Samtidig er det muligt at sigte sandet i seks forskellige fraktioner, fra nærmest pulver-konsistens til korn på flere millimeter.

– Dermed får vi endnu bedre mulighed for at efterkomme kundernes helt specielle ønsker, siger Leif Sørensen, der erkender, at tørmørtel målt per mursten er dyrere end vådmørtel.

– Men vi er overbevist om, at fordelene ved tørmørtel klart opvejer prisforskellen, som hurtigt kan tjenes ind ved blandemaskinen og ved skrivebordet, når dokumentationen skal være i orden.

Det nye produktionsanlæg omfatter et 27 meter højt tårn, og med lagerfaciliteter fylder anlægget 1550 kvadratmeter på virksomheden ved Vrå.

Relateret indhold