Virksomhederne har mere end indfriet målet for nye praktikaftaler

Jacob Holbraad er administrerende direktør i DA. Pressefoto.
Jacob Holbraad er administrerende direktør i DA. Pressefoto.

I august 2016 indgik regeringen og arbejdsmarkedets parter en trepartsaftale, som skal sikre tilstrækkelig og kvalificeret arbejdskraft. Aftalen indeholder en målsætning om, at der hvert år skal skabes flere praktikpladser til eleverne på erhvervsuddannelserne.

Målet for 2018 var, at der skulle skabes 2.100 nye praktikpladser sammenlignet med 2016. Nye tal fra december 2018 viser nu, at dét mål er mere end indfriet. I 2018 er der i alt skabt 2.800 flere uddannelsesaftaler end i 2016.

Virksomhederne har ikke bare levet op til trepartsaftalen. De har faktisk overpræsteret. Jeg kan selvfølgelig kun være glad for, at virksomhederne i den grad har taget ansvaret på sig. Det viser, at det er en dagsorden, der fylder rigtig meget ude på de danske virksomheder. De har brug for de unge. Faktisk er situationen den, at der inden for flere uddannelser er mangel på elever, så virksomhederne ikke kan besætte deres ledige praktikpladser.

Der er stadig for få unge, der søger ind på erhvervsuddannelserne, og det er en udvikling, der må og skal vendes. Hvis det skal ske, så skal de unge selvfølgelig også kunne regne med, at de kan komme i praktik i løbet af deres uddannelse. Det kan de i høj grad i dag. Vi skal stadig have fokus på at skabe praktikpladser inden for alle uddannelser. Men vi er kommet 2.800 skridt længere.

Relateret indhold