Velux skærer 680 stillinger – heraf 130 i Danmark

680 stillinger samlet set bliver nedlagt i Velux Gruppen. Udmeldingen kommer kort efter meddelelsen om, at man lukker produktionen i Skærbæk Bygningsindustri.
Der skal mere fokus på de regionale kraftcentre og på digital markedsføring i Velux Gruppen. Foto: Velux Gruppen.
Der skal mere fokus på de regionale kraftcentre og på digital markedsføring i Velux Gruppen. Foto: Velux Gruppen.

Velux vil styrke sig lokalt på sine regionale markeder, og derfor har vinduesproducenten meldt ud, at der samlet set bliver nedlagt 680 stillinger i den internationale koncern, men på samme tid annoncerer Velux, at man planlægger at oprette 200 nye stillinger, der primært skal styrke den digitale markedsføring af Velux’ produkter.

– En regional opdeling vil gøre os meget mere effektive, og det håber jeg, vil føre til mere vækst,« siger David Briggs, adm. direktør i Velux til Finans.dk

Af Velux’ hjemmeside fremgår det, at produktionen i Skærbæk Bygningsindustri forventes at være afviklet i løbet af foråret.

Velux Gruppen har i Danmark herefter produktion i Skjern, Thyregod, Brædstrup og Østbirk, hvor gruppens globale center for produkt- og teknologiudvikling også ligger. Hovedsædet for Velux ligger fortsat i Hørsholm.

Ud af koncernens cirka 11.500 medarbejdere er 2.300 ansat i Danmark, og virksomheden har nu salgsselskaber i 40 lande og produktion i ti lande.

Relateret indhold