Efter sommerferien tager STB Byg fysisk fat på opgaven, som har været i proces det meste af foråret, og som Kullegaard arkitekter er totalrådgiver med ingeniørfirmaet Henry Jensen som ingeniørrådgiver. Bygherre er tre lokale investorer “Retort ApS” som sammen har ejet grunden gennem et par år.
Byggeperioden forventes af blive ca. 15 måneder, så de unge mennesker kan flytte ind ultimo 2021. Første spadestik afventer den endelige byggetilladelse, men forventes at blive taget i august 2020
Nyt boligprojekt sættes i søen
– For godt to år siden begyndte planerne at spire, da vi arbejdede på at købe grunden og ejendommen. En ejendom, der gennem tiden har været anvendt til mange forskellige formål, rives nu ned til fordel for et nyt byggeri. Tidligere har der blandt andet været foreninger, slagter, lydstudie og pokerspil, der er medejer af Retort ApS, som er bygherre på projektet.
Hos STB Byg ser man frem til samarbejdet.
– Vi meget frem til samarbejdet med bygherrerne, og fornemmer at det kan være starten på et tættere samarbejde i fremtiden. Det private segment er stadig en mindre del af STB Bygs omsætning, men et segment som vi meget gerne vil vækste inden for. Derfor er en reference som disse 88 ungdomsboliger, vigtig for vores muligheder i fremtiden, siger Jens Winther, adm. direktør og partner i STB Byg.
Ny bebyggelse kobles sammen med eksisterende byrumJacob Peder Hansen, Projekteringsleder hos Kullegaard, fortæller om projektet:
– I opførelsen af de nye ungdomsboliger, arbejdes der med at koble den nye bebyggelse sammen med det eksisterende byrum på Retortvej. Det betyder blandt andet, at bygningerne bliver opført i opgangshuse med forskellige etager. Derudover bliver de nye ungdomsboliger tilpasset de eksisterende bygninger i nærområdet. Det gøres ved at bygningerne placeres efter samme princip som andre bygninger i området, og samtidig vil facaderne bygges op, så de skaber en overgang til de nærliggende boliger, siger han.
Landskabet omkring de nye ungdomsboliger på Retortvej udføres, så der skabes grønne og frodige mødesteder for beboerne. De to fælles gårdrum danner rammen om det sociale liv i bebyggelsen, her findes fælles opholdspladser og bede med høje græsser, stauder og træer som giver forskelligartede oplevelser hen over året. Private terrasser langs boligerne skaber en livlig kantzone hvor man kan snakke med naboen.