Var det noget med en forsyningsingeniør?

Fra 2018 kan danske virksomheder se frem til at ansætte ingeniører med speciale inden for vand, varme og spildevand. Næste år begynder VIA nemlig at uddanne de såkaldte forsyningsingeniører.
VIA starter i 2015 en ny uddannelse for forsyningsingeniører. Foto: Colourbox.
VIA starter i 2015 en ny uddannelse for forsyningsingeniører. Foto: Colourbox.

Næste år begynder VIA University College at uddanne diplomingeniører til forsyningssektoren. Professionshøjskolen har fået godkendt en ny 3,5-årig uddannelse som forsyningsingeniør, og uddannelsen har fået tre specialer: Vand, spildevand og varme. De første ingeniører vil være klar omkring årsskiftet i 2018, og uddannelsen er et varmt ønske i sektoren, hvor manglen på kvalificerede medarbejdere er stor. Det oplyser VIA University College i en pressemeddelelse.

-Vores primære mål er selvfølgelig at dække det aktuelle behov for kvalificerede medarbejdere til forsyningsområdet: Primært forsyningsselskaberne, de rådgivende ingeniørfirmaer og entreprenørvirksomhederne. Men vores ambition er at skabe et udviklingsmiljø, hvor uddannelsen er forankret i forskning og udvikling inden for området på den ene side og i virksomhederne på den anden, siger Lotte Thøgersen, forskningschef for byggeri, energi og miljø på VIA University College, og fortsætter:

– De fremtidige udfordringer inden for varme, vand og spildevand er så store og omfattende, at videnudvikling, erhvervsudvikling og uddannelse nødvendigvis skal gå hånd i hånd, og det kan vi bidrage til gennem centret og uddannelsen.

Relateret indhold