Vandskader strømmer ind efter våd januarstart

De store mængder nedbør, der faldt i årets første uge, har ført en overflod af vandskader med sig. Særligt i store dele af Jylland og i Nordsjælland er der faldet meget regn. Det giver travlhed hos tagdækkere og kloakmestre.
De danske husejere har fået brug for både tagdækkere og kloakmestre, bl.a. pga. de over 55 millimeter regn, der faldt på landsplan den første uge af 2023. Foto: Getty Images
De danske husejere har fået brug for både tagdækkere og kloakmestre, bl.a. pga. de over 55 millimeter regn, der faldt på landsplan den første uge af 2023. Foto: Getty Images

Der faldt over 55 millimeter regn den første uge af 2023, der dermed blev en overordentlig våd affære. Normalt falder der i gennemsnit 65 millimeter i hele januar måned.

Over hele landet har det været sjaskvådt, januar er kun halvvejs gået, og vejrprognoserne melder om mere nedbør i den kommende tid. Dermed tegner januar 2023 til at blive den vådeste nogensinde.

De store mængder nedbør har resulteret i utallige henvendelser om vandskader hos håndværkerportalen 3byggetilbud.dk, der har oplevet en vækst på 110 % i antallet af tagpaphenvendelser på grund af de store mængder nedbør i januar.

Allerede onsdag d. 4. januar, da regnen skyllede ind over Danmark og førte til det vådeste januardøgn på landsplan med 21,1 millimeter, begyndte opgaverne på grund af vandskader at pible ind.

– Jeg vil sige, at cirka hver 3.-4. opgave, vi får ind lige for tiden, er relateret til vejret. Derfor oplever vi også flere hastesager i øjeblikket, udtaler Laura Østergaard, Customer Service Manager hos 3byggetilbud.dk.

Kloakmestre i høj kurs

3byggetilbud.dk’s data viser, at der er flere former for henvendelser relateret til nedbørsmængderne:

110 % flere henvender sig med reparation af tagpap, når de første 10 dage af januar sammenlignes med samme periode sidste år. 41 % flere ønsker at få renoveret taget.

– Men der er også stor efterspørgsel på kloakmestre, der kan hjælpe med etablering af omfangsdræn og reparationer relateret til kloaknettet. Det er en klar indikation på, at boligejerne kæmper med at komme af med regnmængderne på deres grunde, siger Laura Østergaard, der kan melde om 133 % flere efterspørgsler på at få lagt omfangsdræn rundt om deres bolig.

Da jorden er meget mættet af regnvand, og regnen ser ud til at fortsætte, forventer håndværkerportalen, at der fortsat vil være et øget antal henvendelser om vandskader det næste stykke tid.

Relateret indhold