Uventet stort minus hos NCC

Den svenske entreprenørkoncern forventer foreløbigt negativt driftsresultat for tredje kvartal på ca. 1,1 milliarder svenske kroner.
Administrerende koncerndirektør Tomas Carlsson. Pressefoto.
Administrerende koncerndirektør Tomas Carlsson. Pressefoto.

Hos NCC i Stockholm besluttede man på et møde mandag at ændre forventningerne og revaluere fremtidsudsigterne ved blandt andet at nedskrive nogle udviklingsprojekter samt fjerne visse urentable aktiviteter. Det skriver koncernen i en fondsbørsmeddelelse tirsdag morgen.

Tidligere meldte selskabet ud, at man forventede et kvartalsoverskud, men forventningen er nu i stedet et negativt driftsresultat på 1,1 milliarder svenske kroner.

– I dag præsenterer NCC en ny vej fremad. Vi sænker nu risikoniveauet i forbindelse med koncernens projektportefølje og balance, ophører med visse urentable aktiviteter og fokuserer på NCCs sunde kerneforretninger, som findes i alle forretningsområder og lande. Med et nyt ledelsesteam på plads, en konsekvent tilgang til risikostyring i projekter og omfattende foranstaltninger til forbedring af rentabiliteten for at vende ikke-overskudsgivende projekter, skaber vi en platform, hvor vi kan bygge en stærk fremtid for NCC, siger selskabets administrerende koncerndirektør Tomas Carlsson.

Begrænset effekt på beskæftigelsen

NCC har iværksat omfattende foranstaltninger på alle forretningsområder for at styrke rentabiliteten. Disse foranstaltninger vil ifølge NCC sandsynligvis medføre yderligere omstruktureringsomkostninger på cirka 200 millioner svenske kroner indtil udgangen af 2019.

Foranstaltningerne forventes dog at have en begrænset virkning på beskæftigelsen inden for koncernen, selvom visse lokale ændringer kan forekomme. Virksomheden har fortsat et rekrutteringsbehov.

Hvad det får af betydning for NCC i Danmark er endnu uklart.

Vi sænker nu risikoniveauet i forbindelse med koncernens projektportefølje og balance, ophører med visse urentable aktiviteter og fokuserer på NCCs sunde kerneforretninger, som findes i alle forretningsområder og lande.

Relateret indhold