Upcycle Studios vinder designpris

Lendager Group vandt med byggeriet Upcycle Studios kategorien Save Resources til Danish Design Award 2019.
Upcycle Studios i Ørestad er et projekt med 20 boliger opført af upcyclede materialer og er dermed blandt de mest bæredygtige boliger herhjemme. Arkivfoto.
Upcycle Studios i Ørestad er et projekt med 20 boliger opført af upcyclede materialer og er dermed blandt de mest bæredygtige boliger herhjemme. Arkivfoto.

Det bæredygtige byggeprojekt Upcycle Studios i Ørestad modtog endnu en portion hæder. Det skete ved Danish Design Award.

– Byggebranchen står for næsten 40 procent af vores affald og genererer en enorm andel af den globale CO2. Med Upcycle Studios viser vi, at det er muligt at gøre det anderledes. Omkring halvdelen af de nye boliger der er brug for globalt inden 2030 er endnu ikke bygget. Så det kan ikke understreges nok, hvor vigtigt det er, at vi får byggeriet med i den bæredygtige omstilling, Med Upcycle Studios viser vi, at bæredygtigt design hverken ser ud af mindre eller er koster mere, siger Anders Lendager, CEO, Lendager Group, i en kommentar til prisen.

Juryen giver blandt andet gode point til projektet for at adressere problemet med de store mængder affald i byggeriet.

“Løsningen viser, hvordan man kan skabe en cirkulær økonomi med nye bygninger fra upcyclede materialer. Byggesektoren genererer store mængder affald – godt en tredjedel af verdens affald kommer fra byggeriet. Projekter der adresserer denne udfordring, er nødvendige og vigtige. Ideen er i sig selv ikke ny, men Upcycle Studios er et konkret eksempel på godt design, innovativ brug af materialer og en dokumentation af processen, der er yderst prisværdig og gør det muligt for andre at følge efter.”

Relateret indhold