Ungt entreprenørfirma opkøber firma nr. to på kort tid

Siden entreprenørfirmaet Arentfeld blev et A/S i juni 2020 har ejer Jacob Arentfeld fået en professionel bestyrelse og arbejdet målrettet med menneskelig bæredygtighed. Nu har han foretaget opkøb nr. 2 på blot seks måneder
Jacob Arentfeld (tv.) sammen med Peter Dilling-Hansen, der bliver udførende på pladserne og får ansvaret for produktionen. Han skal desuden bistå med tilbudsgivningen.
Jacob Arentfeld (tv.) sammen med Peter Dilling-Hansen, der bliver udførende på pladserne og får ansvaret for produktionen. Han skal desuden bistå med tilbudsgivningen.

Der er blevet bygget mange murstensvægge og lagt mange kvadratmeter tag, siden Jacob Arentfeld gik selvstændig i 2017. Medarbejdertallet er – med små udfald – steget langsomt men sikkert gennem årene, så der ifølge CVR-registeret nu er 33 ansatte på lønningslisten.

Nu har han pr. 1. december overtaget det roskildebaserede Tømrerfirmaet Dilling-Hansen med syv ansatte og Peter Dilling-Hansen i spidsen – bare seks måneder efter han overtog kloak- og betonvirksomheden Kloakentreprise, så firmaet også blev autoriseret kloakmester.

– Peter er drevet af mange af de samme værdier som jeg selv; faglighed, dialog og samarbejde, og så er han bare et godt og ordentligt menneske. Han elsker ubetinget at bygge og tager naturligt styringen. Så da vi så behovet for at styrke vores tømrerafdeling, faldt min tanke straks på ham, udtaler Jacob Arentfeld Nielsen.

For Peter Dilling-Hansen, der har drevet tømrervirksomhed i mere end 10 år, var timingen for Jacob Arenfelds bejlen helt rigtig.

– Arentfeld A/S har en størrelse og et nærvær i deres forretning, som tiltaler mig. Her bliver jeg en del af noget større, men det er samtidig et sted, hvor min stemme er vigtig.

For lidt fokus på menneskelig bæredygtighed

Jacob Arentfeld Nielsen har en grundholdning om, at der er for lidt fokus på den menneskelige bæredygtighed i byggebranchen. Han ønsker at fremme de blødere værdier som dialog, udvikling og samarbejde, og går derfor gerne forrest, når det handler om at præge kulturen og styrke nærværet i byggeprojekterne. Bl.a. er han stor fortaler for at tage lærlinge, som han kalder ‘en gave til din virksomheds udvikling’.

Den kulturændring er han som virksomhedsejer overbevist om, får de bedste levevilkår med en nærværende ledelse i hverdagen.

– Vi ønsker at skabe en entreprenørvirksomhed med den menneskelige bæredygtighed som omdrejningspunkt. Opbygge en kultur der bærer de mennesker, den består af, og de kunder og partnere den relaterer sig til. Fremme trivslen, udvikle dem og generelt bidrage positivt til deres liv, så de oplever overskud, sagde Jacob Arentfeld Nielsen i 2020, da hans aktieselskab var en realitet.

En bestyrelse holder dig til ilden

I den forbindelse nedsatte han en professionel bestyrelse, hvilket har givet ham et langt bedre afsæt i branchen end tidligere.

– En bestyrelse stiller krav til dig. Du kan ikke bare skifte retning natten over, fordi du føler for det. Der er sammen med bestyrelsen lagt en strategi og taget nogle beslutninger, der kræver overbevisende argumenter at ændre. Det er en måde at blive holdt til ilden og udfordre sig selv som iværksætter og menneske til at blive langt mere professionel i sit arbejde, siger Jacob Arentfeld Nielsen.

Erfaren rådgivende ingeniør og iværksætter

Senest har han formået at tiltrække erfarne Henriette Dybdal Cajar som bestyrelsesmedlem i virksomheden. Hun er i forvejen adm. direktør og partner i Sinuz Rådgivende Ingeniørfirma, bestyrelsesformand i Byens Netværk og næstformand i Frederiksberg Erhvervsråd.

– Henriette drives af relationer og samarbejde på tværs i branchen, hvilket er helt i tråd med den måde, vi ønsker at udvikle virksomheden. Derudover har hun som erfaren rådgivende ingeniør og iværksætter nogle stærke kompetencer indenfor både ledelsesfeltet og byggebranchen generelt. De egenskaber glæder vi os til at lade os inspirere og udfordre af, udtalte Jacob Arentfeld Nielsen i forbindelse med Henriette Dybdal Cajar indtræden i bestyrelsen d. 2. september.

For Henriette Dybdal Cajar var beslutningen ikke svær at træffe, da hun blev spurgt, om hun var interesseret i en plads i den unge virksomheds bestyrelse:

– Jeg drives af at væres sammen med mennesker og udvikle mig sammen med mennesker. Så hvis jeg, med mine erfaringer med salg og ledelse, kan bidrage til, at Arentfeld A/S kan skabe en god og bæredygtig forretning, vil det være lige så givende for mig, som det forhåbentlig bliver for dem.

Relateret indhold