Udskældt højhusprojekt får taget toppen

Kraftig kritik af et byggeri med en højde på 78 meter i Silkeborg får nu byrådspolitikerne til at skære tre etager af projektet og kun godkende en højde på 70 meter.
Bliver tårnet i Fredengårds-projektet en realitet i den nye form, vil den være lige så høj som Papirtårnet, der netop er bygget færdigt. Visualisering: Årstiderne Arkitekter.
Bliver tårnet i Fredengårds-projektet en realitet i den nye form, vil den være lige så høj som Papirtårnet, der netop er bygget færdigt. Visualisering: Årstiderne Arkitekter.

I Silkeborg midtby er der planer om at bygge et højhus, som rager godt op i forhold til omgivelserne. Men rekordmange indsigelser mod projektet, har fået Silkeborg Kommunes plan- og vejudvalg til at ændre i planerne. Det skriver TV2 Østjylland.

I det oprindelige projekt var højhuset 78 meter højt med 23 etager. Nu er det skåret ned til 70 meter fordelt på 20 etager.

– Det har været svært, og jeg kan godt forstå, at borgerne synes, at byen ændrer meget karakterer. Jeg ville gerne have haft nogle indvendinger fra borgerne før. Men det, vi har besluttet her til aften, viser, at vi har lyttet til borgernes indsigelser, siger udvalgsmedlem Gitte Villumsen (V) til TV2 Østjylland.

Selvom planerne er ændret, er nogle af kritikkerne af projektets højde ikke helt tilfredse.

– Vi ville gerne have været væsentligt længere nede end 20 etager. Vi gik efter 15 etager, så det er jeg ærgerlig over. Jeg mener ikke, det er optimalt, men det var det bedste, vi kunne opnå. Vi vil gerne være med til at tage ansvar for byens udvikling i stedet for at stille os med armene over kors. Vi er ærgerlige over højden, men synes absolut, der er blevet lyttet til os, siger Lars Faarup (S), som også er medlem af plan- og vejudvalget i Silkeborg Kommune.

Relateret indhold