Two Teknik sætter blus under opgøret med epoxy-produkter

Forsegling af især PCB kan være et giftigt arbejde - også med vore dages epoxy-produkter. Det vil Two Teknik og Arma-Tube nu gøre op med i fællesskab.
Fra venstre parterne i det nye samarbejde: Tim Warner, direktør i Two Teknik, samt Lili Kvistgaard og Ib Lysegaard, der er medejerere af Arma-Tube A/S. Pressefoto.
Fra venstre parterne i det nye samarbejde: Tim Warner, direktør i Two Teknik, samt Lili Kvistgaard og Ib Lysegaard, der er medejerere af Arma-Tube A/S. Pressefoto.

Forholdet til epoxy-forsegling har ændret sig markant siden materialet blev introduceret på markedet – så meget, at selv Arbejdstilsynet nu anbefaler, at man erstatter epoxy med mindre giftige alternativer.

Hos Two Teknik i Store Heddinge på Sydsjælland har man udviklet alternativer, der har opnået Indeklimamærket, og det er blandt andet de produkter, Arma-Tube A/S fra Herning nu aftager i et eksklusivt samarbejde.

– Selv myndighederne mener, at epoxy er farligt, så jeg er glad for at lave produkter, der understøtter en mere miljøvenlig dagsorden. Med Arma-Tube får vi en samarbejdspartner, der har stor erfaring med tekniske produkter. Deres position som markedsledere og deres imponerende distributionsnetværk gør dem til det perfekte match for os, fortæller en glad Tim Warner, der er direktør i Two Teknik.

Ib Lysegaard, der er medejer og salgschef i Arma-Tube A/S, er også godt tilfreds med den nyindgåede aftale, der betyder at alle i Arma-Tubes forhandlernetværk nu kan rådgive om og sælge epoxyfrie produkter med Indeklimamærket.

– Med Two Tekniks produkter er vi endnu tættere på at blive en all-around leverandør af problemløsere. De her produkter er vigtige i kampen mod PCB og derfor et stærkt kort at have på hånden, mener han og fortsætter:

– For slutbrugeren er Indeklimamærket vigtigere end nogensinde før. Serien består af fire produkter. Vi har især stor forventning til Radon Block, som er til radonspærring. Produkterne kan desuden bruges af alle, fordi de netop ikke er epoxybaserede, og derfor ikke kræver særlige certificeringskurser, gebyrer eller tilladelser. Alt i alt giver det et meget konkurrencedygtigt produkt.

Aftalen mellem de to virksomheder gælder fra 1. september 2020, og giver Arma-Tube A/S eksklusivitet på salg af Two Tekniks SPS-serie i Danmark, Grønland og på Færøerne og kan distribueres af alle i det professionelle forhandlernetværk uanset brand.

Relateret indhold