Tre Bella-ejendomme er tæt på målstregen

Indenfor få måneder kan beboerne flytte ind i de 542 lejligheder i ejendommene Bella 1, 18 og 20 i Ørestad.
De første beboere og virksomheder flyttede ind i Bellakvarter i Ørestad i 2018. I oktober, december og marts flytter nye naboer ind i 542 nye lejligheder. Foto: V8 Construction
De første beboere og virksomheder flyttede ind i Bellakvarter i Ørestad i 2018. I oktober, december og marts flytter nye naboer ind i 542 nye lejligheder. Foto: V8 Construction

Der bliver bygget på livet løs i Ørestad på Vestamager, hvor bl.a. ATP Ejendomme og boligselskabet fsb bygger Kanalgaarden med 265 ungdoms-, familie-, senior- og handicapvenlige boliger, Arenakvarterets Skole skyder op og det 35.000 kvm store nybyggeri Lunden med 66 boliger i et fællesskabsbyggeri er på vej.

Dertil kommer Bellakvarter; et nyt københavnsk bykvarter, som vokser frem rundt om Bella Center Copenhagen. Inden for få år vil kvarteret være fuldt udbygget med rækkehuse, boligkarréer, kontorer, butikker, caféer, byrum og rekreative områder.

Her står ejendommene Bella 1, 18 og 20 alle snart klar til at byde nye beboere velkommen. Ejendommene er tegnet af Praksis Arkitekter mens V8 Construction er totalentreprenøren på projektet. Bygherre er Bella Center-ejeren Solstra Capital Partners.

De tre nye bygninger - Bella 1, 18 og 20 - bygges til en DGNB Guld-certificering. Foto: V8 Construction
De tre nye bygninger – Bella 1, 18 og 20 – bygges til en DGNB Guld-certificering. Foto: V8 Construction

Tilsammen inkluderer de tre byggerier 41.083 kvm bolig i form af 542 lejligheder, 6.389 kvm kælder og 4.801 kvm kælder/medborgerhus:

– Vi mangler at lægge en sidste hånd på enkelte detaljer indvendigt, og så er de tre projekter ellers klar til aflevering. Bella 1 slår dørene op for nye beboere til oktober, Bella 20 start december og Bella 18 start marts, fortæller Christoffer Nørr Nielsen, der er projektchef og medejer af V8 Construction.

Forventningen er, at bygningerne opnår DGNB Guld-certificering.

Relateret indhold