Tiltrængte infrastruktur-projekter tiltrækker investorer

Adm. direktør Henrik Garver, FRI.
Adm. direktør Henrik Garver, FRI.

Nye motorveje, veje, cykelstier og en spæd begyndelse på en ny Limfjordsforbindelse vil betyde et stort løft til afviklingen af trafikken for flere steder landet.

Aftalen sikrer, at nogle af de allermest trafikerede steder uden for hovedstadsområdet i fremtiden vil få en langt smidigere trafikafvikling.

Mere robust

Mange af forbedringerne sker i områder som i dag på grund af af trafikpropper ikke er så tilgængelige. Efter de trafikale forbedringer vil de områder være langt mere attraktive både at etablere virksomheder i og at arbejde fra.

Men endnu vigtigere handler det om, at vores infrastruktur skal være robust i en grad, så blandt andet udenlandske investorer kan se, at de i Danmark får mulighed for at fastholde en stabil produktion, og har en mobil og fleksibel arbejdsstyrke at trække på, samtidig med at varer m.v. kan komme let ind og ud af landet.

På vej

Der kan vi se, at flere lande i OECD er mere ambitiøse end Danmark og derfor kan vi risikere at gå glip af arbejdspladser i Danmark og dermed også den innovation, som er så vigtig for landet, derfor er aftalen et vigtigt skridt i den rigtige retning.

Relateret indhold