Tiltrængt forenkling af udbudsloven

Erhvervsministerens forslag til en ændring af udbudsloven får en positiv modtagelse af brancheorganisationen Tekniq, der ser frem til et større fokus på kvaliteten.
Adm. direktør Niels Jørgen Hansen, Tekniq. Pressefoto.
Adm. direktør Niels Jørgen Hansen, Tekniq. Pressefoto.

Der er gode takter i det lovforslag til en ændring af udbudsloven, som erhvervsminister Rasmus Jarlov fredag sendte i offentlig høring. Det er meldingen fra Tekniq Installationsbranchen, hvor man især har bidt mærke i, at lovforslaget lægger op til et såkaldt “to-kuvert system” i forbindelse med de største bygge- og anlægsprojekter.

Realiteten er, at det ofte bliver dyrt, hvis man alene har fokus på laveste pris. Det er derfor en god idé at sikre, at kvaliteten får den fornødne vægt i forhold i forhold til her og nu-prisen, når bygherrerne skal vurdere de modtagne tilbud.

Vi ser for ofte, at laveste pris er det afgørende i praksis, selvom man siger noget andet. Derfor er det godt at stramme op i reglerne.

I det hele taget lægger lovforslaget op til, at hele udbudsprocessen bliver mere gennemsigtig for tilbudsgiverne, når de deltager i offentlige udbud.

Lovforslaget i sig selv løser ikke alle udfordringer, men det kan forhåbentlig være et skridt på vejen mod at give endnu flere virksomheder, store som små, mod på at byde ind på opgaverne, når der er rene linjer om de kriterier, de afgivne tilbud vil blive vurderet ud fra.

Relateret indhold