Thule-sagen: Indsigelser afvist i USA

Tildelingen af den famøse vedligeholdelseskontrakt til Exelis Services bliver ikke ændret. Det fastslår det amerikanske myndighedskontor GAO i en kendelse.
Direktør Peter Kofoed fra Greenland Contractors fik ikke ret i den klage, der blev indgivet mod tildelingen af kontrakten til Exelis Services. Foto: MT Højgaard.
Direktør Peter Kofoed fra Greenland Contractors fik ikke ret i den klage, der blev indgivet mod tildelingen af kontrakten til Exelis Services. Foto: MT Højgaard.

Selvom både MT Højgaard selskabet Greenland Contractors og Per Aarsleff A/S gjorde indsigelser mod tildelingen af Thule-konkrakten til et nyt selskab, Exelis Services A/S, har den amerikanske myndighed ikke fundet disse tilstrækkeligt underbyggede til at ændre tildelingen af kontrakten. Dermed stadfæstes kontrakten mellem Exelis og U.S. Air Force.

Exelis Services A/S går derfor nu i gang med overgangsprocessen på basen.

Vi ser frem til at tale med medarbejderne og starte processen med indkøring af den nye kontrakt.

Kim Ruberg{break}Talsmand for Exelis Services A/S

– Vi ser frem til at tale med medarbejderne og starte processen med indkøring af den nye kontrakt. Som en værdibaseret virksomhed ønsker vi, at befolkningen i Danmark og på Grønland skal vide, at Exelis Services A/S vil handle etisk korrekt og med integritet i overensstemmelse med gældende lovgivning, aftaler og krav, og at vi vil være en ansvarlig arbejdsgiver i lokalsamfundet, siger Kim Ruberg, som er talsperson for Exelis Services A/S, i en pressemeddelelse.

Fire tilbudsgivere

Exelis slår samtidig i pressemeddelelsen fast, at “Exelis Services A/S er en dansk virksomhed, der er registreret som aktieselskab i København i henhold til danske love, regler og krav. Den 31. oktober 2014 blev Exelis Services A/S i København informeret om, at virksomheden havde vundet kontrakten vedrørende drift og vedligeholdelse af Thule Air Base på Grønland. Kontrakten blev tildelt af det amerikanske luftvåben, U.S. Air Force, i overensstemmelse med grønlandske, danske og amerikanske krav, regler og aftaler. Kontrakten blev tildelt efter en konkurrencebetonet udbud med fire kvalificerede tilbudsgivere. Siden tildelingen har GAO vurderet de indsigelser, der er indsendt af de vragede tilbudsgivere, og har i dag stadfæstet U.S. Air Forces oprindelige tildeling.”

Hos Per Aarslef A/S, der også bød på på kontrakten og siden gjorde indsigelser mod afgørelsen, har man endnu ikke besluttet, om man vil foretage sig yderligere.

– Vi nærlæser afgørelsen, som jo afviser vore protester, og vil dernæst tage stilling. Der går sikkert nogle dage, siger Ebbe Malte Iversen, administrerende direktør for Per Aarsleff A/S.

Relateret indhold