Tagpap-producent klar med forbedret NOx-dræber

Ny tagpap neutraliserer luftens skadelige kvælstofilter, såkaldte NOx-partikler, til gavn for sundheden, lyder det fra Phønix tag Materialer.
Den særlige tagpap NOXOUT nedbryder luftens giftige NOx-partikler. Pressefoto.
Den særlige tagpap NOXOUT nedbryder luftens giftige NOx-partikler. Pressefoto.

Bituflex NOXOUT er navnet på en ny tagpap fra Phønix Tag Materialer i Vejen. Den ny tagpap nedbryder de skadelige NOx-partikler, som blandt andet kommer fra trafikken og anden forbrænding.

På den måde er bygningers tage med til at skabe et bedre miljø hver eneste dag. Det er ifølge producenten et intelligent byggemateriale.

– Vi har udviklet den NOx-reducerende tagpap NOXOUT, fordi NOx-partiklerne er et stadigt stigende problem fra blandt andet brændeovne, lastbiler og virksomheder. Det er vigtigt at nedbryde NOx-partiklerne, inden de ender i lungerne eller forårsager smog og syreregn. NOx har været meget omtalt i forbindelse med de såkaldte dieselskandaler i bilindustrien, siger salgs- og marketingdirektør Kenneth Vraa fra Phønix Tag Materialer.

Seks gange bedre end forgænger

Virksomheden har tidligere lanceret en NOx-reducerende tagpap ved navn Lessnox, men det nye produkt er seks gange bedre end den tidligere tagpap.

– Hvis man monterer NOXOUT på 1.000 kvadratmeter tag, neutraliserer det i løbet af et år NOx svarende til 175.000 kilometers kørsel med en benzinbil. Det er en klar forbedring, siger Kenneth Vraa.

Det øverste lag på tagpappen belægges med titandioxid, som så at sige rækker naturen en hjælpende hånd. I forvejen sørger solens UV-stråling for at nedbryde en del af de farlige partikler, men den særlige belægning på NOXOUT-tagpappen sætter ekstra fart på nedbrydningen på samme måde som en katalysator i en bil.

NOXOUT kommer i farven hvid. Derfor reflekterer NOXOUT varm og er med til at nedsætte ophedningen af byrummet.

Phønix tag Materialer lancerer produktet på Building Green i Forum 30. og 31. oktober,

Relateret indhold