Svag fremgang i indtjening for installationsbranchen

I de fleste installationsvirksomheder følges indtjeningen pænt med den øgede aktivitet i branchen. Det viser tal fra brancheorganisationen Tekniq.
Niels Jørgen Hansen, administrerende direktør hos Tekniq. Foto: Tekniq.
Niels Jørgen Hansen, administrerende direktør hos Tekniq. Foto: Tekniq.

Installationsbranchen har i det forløbne regnskabsår haft en overskudsgrad på 5,7 procent. Det fremgår af det årlige forretningsbarometer, som TEKNIQ Installationsbranchen offentliggør i næste uge.

– Samlet set har installationsbranchens virksomheder opnået større overskud i det seneste regnskabsår end i de foregående. Det er stadig ikke prangende – men dog en fremgang, siger Niels Jørgen Hansen, adm. direktør hos TEKNIQ, der repræsenterer de danske el- og vvs-installationsvirksomheder i en pressemeddelelse.

De nye tal viser desuden, at der er meget store forskelle i indtjeningen blandt virksomhederne. Han mener desuden, at den økonomiske fremgang betyder, at virksomhederne generelt får et bedre fundament til også at tage sig af de mere komplicerede opgaver. Samtidig er overskuddet hos både el- og vvs-virksomhederne steget relativt mere end forretningsaktiviteten.

Mangel på kvalificerede medarbejdere

Til gengæld er der ved at opstå problemer i branchen, når det kommer til at skaffe den nødvendige arbejdskraft. Han konstaterer nemlig, at flere installatører oplever udfordringer med at skaffe det nødvendige antal kvalificerede medarbejdere.

– Men der er stadig langt til flaskehalsudfordringerne, som vi så, lige inden den økonomiske krise ramte. Installationsvirksomhederne har desuden redskaberne klar, når det gælder som at skaffe den arbejdskraft, de har brug for, for eksempel ved at uddanne flere lærlinge, fastholde deres ansatte, trække el- og vvs-uddannede tilbage fra andre brancher og i stigende grad benytte udenlandsk arbejdskraft, siger Niels Jørgen Hansen.

Relateret indhold