Strategisk triumf: Vinder stort projekt efter fusion

Det rådgivende arkitekt- og ingeniørfirma BK Nord vinder for første gang en arkitektkonkurrence i udbud. Sammen med Bjerregaard & Vigel Pedersen skal de nu stå i spidsen for et nyt børnehus i Nordjylland.
Børnehuset Fuglsang i Støvring. Foto: BK Nord.
Børnehuset Fuglsang i Støvring. Foto: BK Nord.

Foranlediget af en strategisk omlægning har BK Nord nu for første gang vundet en arkitektkonkurrence i udbud.

Sammen med Bjerregaard & Vigel Pedersen skal firmaet nemlig stå i spidsen for et nyt børnehus i Støvring.

Læs også: Nibe-arkitekter bliver en del af Aalborg-rådgiver

For et år siden fusionerede BK Nord med arkitektfirmaet No.57 med formålet om at skabe en totalleverandør af arkitekt-, ingeniør- og bygningsrådgivning, og nu udmønter strategien sig i et konkret projekt:

– Det er en nyhed, der giver os julelys i øjnene. For ud over at det naturligvis er positivt, at Rebild Kommune har valgt os, er dette ikke mindst en bekræftelse på, at vi er lykkedes med den ambitiøse strategi, som vi kickstartede med fusionen i december 2022, fortæller Henrik Pedersen, salgs- og udviklingschef i BK Nord.

Henrik Pedersen, salgs- og udviklingschef i BK Nord. Foto: BK Nord.
Henrik Pedersen, salgs- og udviklingschef i BK Nord. Foto: BK Nord.

Det var blandt 10 andre deltagere at BK Nord blev udvalgt som medleverandør på totalentreprisen på Børnehuset Fuglsang. Blandt de opstillede var flere virksomheder, der i forvejen er specialiseret i børnehavebyggerier.

Nye materialevalg

Børnehuset opføres som et træbyggeri, der via materialevalget kommer til at skille sig ud fra lignende og eksisterende projekter.

I byggeriet arbejdes der eksempelvis udenom trykimprægneret træ for at undgå skadelige kemikalier, og derfor vil der i stedet gøres brug af facadebeklædning i silikatimprægneret træ.

Prioriteringer som disse er derfor også med til, at projektet er DGNB-certificeret, og netop dette fokus har været en kongstanke i forbindelse med de nye strategiske ændringer for BK Nord:

– Det understreger, at vi tænkte rigtigt, da vi samlede vores kompetencer i det “nye BK Nord” og et bevis på, at vi har succes med at udvikle os til en stærk totalrådgiver med store kompetencer indenfor byggeriets faggrupper, herunder DGNB-certificeret byggeri, udtaler Henrik Pedersen.

Læs også: Arkitekturpris: Aarhusianerne er vilde med ny indgang til gammel by

Børnehuset i Støvring forventes færdigstillet i februar 2025.

Relateret indhold