Stort potentiale i ny struktur for erhvervsfremme

Dagens Byggeri har bedt en række af branchens fremtrædende aktører om at se tilbage på 2018 - og frem mod 2019. I dag landsformand Tony Christrup, Byggesocietetet.
Landsformand Tony Christrup, Byggesocietetet.
Landsformand Tony Christrup, Byggesocietetet.

‘Forenklet og fremtidssikret’. Så positivt modtager jegden netop vedtagene lov om erhvervs- og turismefremme. For med den nye lov er der gennemført en meget tiltrængt forenkling af erhvervsfremmeindsatsen som hidtil har ligget for spredt i de seks regionale vækstfora.

Med etableringen af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har vi nu et et-strenget system som forhåbentligt meget snart er klar med en strategi der kan rumme alle de decentrale erhvervsfremme projekter, uden at de overordnede mål går tabt.

Der etableres fra næste år seks tværkommunale erhvervshuse i København, Sorø, Odense, Haderslev, Aarhus og Aalborg med seks filialer i henholdsvis Rønne, Hillerød, Vordingborg, Horsens, Herning og Nykøbing Mors. Husene skal sikre, at den specialiserede erhvervsstøtte kommer flere lokale virksomheder til gavn og ikke kun de store vækstvirksomheder.

Den nye model skal sætte turbo på finansieringen af endnu mere erhvervsfremme og sikre, at færre penge går til administration og flere til at møde virksomhedernes behov. Den model støtter vi op om i Byggesocietetet.

Allerede til marts skal det store slag slås for at markedsføre København og hele Danmark som det helt rigtige sted at investere. Det sker på verdens største ejendomsmesse MIPIM i Cannes i Sydfrankrig. Byggesocietetet står for The Greater Copenhagen And Skåne Committees, (tidl. Greater Copenhagen), stand på messen.

Vi sætter alle sejl til for at skabe et effektivt markedsføringsredskab i Frankrig til gavn for bygge- og ejendomsbranchen og appellerer til alle om at støtte op om projektet. På MIPIM mødes investorer med projektudviklerne, og vi vil skabe en professionel ramme, så der lander så mange investeringer som muligt i Danmark.

Den nye lov implementerer den politiske aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti, og virker fra den 1. januar 2019.

Relateret indhold