Stor renoveringsordre til Adserballe & Knudsen

Entreprenøren skal renoverer 1.170 boliger i Hvidovre for mere end 350 millioner kroner.
Adm. direktør Karsten Hjarsø (til venstre) og sektionschef Niels Jul Jakobsen, Adserballe & Knudsen. Entreprenøren renovere AB Friheden indvendigt og udvendigt for 357 mio. kr.
Adm. direktør Karsten Hjarsø (til venstre) og sektionschef Niels Jul Jakobsen, Adserballe & Knudsen. Entreprenøren renovere AB Friheden indvendigt og udvendigt for 357 mio. kr.

Om projektet

  • Storentreprise: Adserballe & Knudsen A/S
  • Bygherre: Boligselskabet Friheden, Afd. Friheden l v. KAB
  • Rådgiver: Henrik Larsen Rådgivende ingeniørfirma A/S
  • Arkitekt: Friborg og Lassen A/S
  • Periode: Juni 2015- marts 2019
  • Entreprisesum: 357 mio. kr

De næste treethalvt år skal Adserballe & Knudsen arbejde i Hvidovre for KAB og Boligselskabet Friheden med at renovere 22 boligblokke med i alt 123 opgange og 1.170 boliger.

Tag og facade skal energioptimeres. Uden på det eksisterende tag lægges nyt varmt tag med ensidig hældning. Facaden isoleres udvendigt med et nyt ekstra lag og et pudslag. Overalt skiftes vinduerne og døre, alene omkring 10.000 vinduer i alt.

Vi indleder en dialog med områdets børn. Vi vil gerne bidrage til, at de synes, byggeriet er spændende – får de lyst til at blive håndværkere en dag, er det positivt.

Sektionschef Niels Jul Jakobsen Adserballe & Knudsen

– Gennem årene har vi med stor omhu opbygget kompetencerne til at påtage os de større renoveringsopgaver, og den strategi har alene i 2015 givet os to meget store opgaver. Den første i Hillerød til 250 mio.kr. og nu den anden på 357,5 mio.kr., som tillige er vores hidtil største renoveringsopgave, siger adm. direktør Karsten Hjarsø, Adserballe & Knudsen.

Særlig børneindsats

Beboerhåndtering er et fokusområde med at tilrettelægge byggeprocessen, så alle beboere og naboer oplever så få gener som muligt.

Hele området skal ikke ligne en byggeplads de næste tre-fire år. Arbejdet i hver enkelt bolig bliver styret efter at håndværkerne er kortest mulig tid i boligen og arbejdet forløber gnidningsfrit, selv om der blandt andet skal skiftes seks-ti vinduer i hver.

Med 1.170 boliger er der også mange børn, og byggepladsen kan være en stor fristelse for nysgerrige sjæle.

– Vi indleder en dialog med områdets børn. Vi vil gerne bidrage til, at de synes, byggeriet er spændende – får de lyst til at blive håndværkere en dag, er det positivt, men vi vil samtidig få dem til at forstå, at der er regler, og at der er farligt på den anden side af hegnet, siger sektionschef Niels Jul Jakobsen, Adserballe & Knudsen.

Projektet er delt i fire etaper med fem-seks blokke i hver, der udføres i en glidende proces.

Relateret indhold