Stor grund lå tom længe. Nu opfører Stensdal 142 rækkehuse

Stor interesse for nyopførte lejeboliger udenfor Helsinge får Stensdal Group til at udnytte option og bestille i alt 142 rækkehuse hos HusCompagniet. Der er også plads til 96 parceller på den 20.000 m2 store grund
De første 18 nybyggede rækkehuse i Ammendrup Park er blevet beboet netop i dag. I alt skal HusCompagniet opføre 142 rækkehuse frem mod 2023. Foto: Stensdal Group
De første 18 nybyggede rækkehuse i Ammendrup Park er blevet beboet netop i dag. I alt skal HusCompagniet opføre 142 rækkehuse frem mod 2023. Foto: Stensdal Group

I dag d. 1. december er de nye beboere flyttet ind i de første 18 etplansrækkehuse i Ammendrup Park i det sydlige Helsinge. Stensdal Group, der udvikler Ammendrup Park med 142 rækkehuse og små 100 parceller lige syd for Helsinge, melder om stor interesse fra såvel lejere som nybyggere.

HusCompagniet opfører rækkehusene for Stensdal Group, og aftalen mellem parterne er netop udvidet, så det også er HusCompagniet der opfører de sidste 71 af de 142 rækkehuse frem mod 2023.

Den 20.000 m2 store grund lå ellers tom men byggemodnet længe efter en konkurs, og en uenighed om, om grunden i Ammendrup hørte hjemme i Helsinge eller Annisse, hjalp ikke på sagen.

Derfor var nu afgående borgmester Anders Gerner Frost meget tilfreds med at se gravemaskinerne gå i aktion så sent som i marts i år:

– Vi er rigtig glade for, at det her projekt er kommet i gang. Det er jo ingen hemmelighed, at det har ligget lidt for længe, så vi glæder os til, at der kommer nogle borgere og flytter ind her, sagde Anders Gerner Frost dengang til Sjællandske Medier.

Plads til vilde habitater og ynglesteder

Den bare mark er dog mærkbart forandret, siden første spadestik blev taget. Ud af de 71 første rækkehuse i etape 1, er der kun få ledige. Blandt de første lejere er flere seniorer, som har valgt at sælge hus og flytte ind i de nybyggede huse. Også mange københavnske familier har fået øjnene op for den særlige beliggenhed i det kuperede terræn udenfor Helsinge

De kan bl.a. glæde sig over de netop færdiggjorte stiforbindelser til cykler og gående ind mod Helsinge og mod den nærmeste lokale skole. Der er også gjort plads til vilde habitater og ynglesteder, der skal tiltrække sommerfugle, bier og andre insekter via Stensdal Groups sommerfuglepartnerskab med Danmarks Naturfredningsforening.

I alt opføres 142 rækkehuse til udlejning til indflytning 1. april, 1. maj og 1. juli 2022 samt 1. december 2022, 1. april 2023 og endelig 1. juni 2023.

Ud af de 96 parcelhusgrunde er mere end 50 grunde allerede solgt. Flere af husene er bygget og de første nybyggere flyttet ind.

Relateret indhold