Staycation sætter tempo på terrassebyggeri

Nogle håber på ferie i udlandet, andre har taget staycation til sig. Det har medført øget byggeri af terrasser, hvilket håndværkere og producenter kan mærke.
Klaus Jarnvig modtager mange henvendelser om træterrasse. Pressefoto.
Klaus Jarnvig modtager mange henvendelser om træterrasse. Pressefoto.

For andet år i streg tyder det på, at danskerne må droppe turen sydpå og i stedet nyde sommeren under danske himmelstrøg. Sidste år rejste danskerne historisk lidt, men til gengæld handlede de sommerhuse, så det slog rekorder. Hjemmeferien betyder, at mange opgraderer haven, så den står helt skarp, når sommeren skal skydes i gang – også ved at bygge træterrasser. Det har man blandt andet kunne mærke hos den selvstændige tømrer Klaus Jarnvig, der modtager mange henvendelser om træterrasser:

– Jeg oplever helt klart, at danskerne er villige til at proppe lidt flere penge i deres boliger og haver. Jeg har blandt andet lavet terrasser på helt op til 140 kvadratmeter i træ, fortæller tømreren og fortsætter:

– For nogle af mine kunder er det helt tydeligt, at nu når de skal bruge mere tid hjemme, så må det også gerne være lidt mere lækkert. De ved jo, at de nok kommer til at skulle sidde hjemme i haven og drikke rosé igen i år, og så vil de gerne gøre det med manér.

Også hos skruebrandet NKT Fasteners har de oplevet, at der har været gang i både de professionelle terrasseopgaver og gør-det-selv-projekterne, fortæller brand manager, Anders Blaaberg:

– Der er sket en kraftig vækst i salget af vores terasseskruer. Så vi har helt sikkert kunne mærke, at danskerne er blevet hjemme og har kastet sig ud i DIY-projekter, som aldrig før. Efterspørgslen har været meget større, end vi har forventet, og vi regner med at se samme tendens i år. Særligt nu hvor så mange har købt et sommerhus, der måske skal renoveres eller have ny terrasse.

Nyt værktøj til højsæsonen

Påsken markerer starten på den udendørs gør-det-selv-sæson, og i år kommer NKT Fasteners med en løsning til de mange, der skal i gang med at bygge nye træterrasser til den kommende sommer. Virksomheden står nemlig klar med den nye Deck Pro® , som er et værktøj til skjult terrasseskruemontage, som kan bruges af både hobbyhåndværkeren og de professionelle.

– Vi har skabt Deck Pro® , fordi vi gennem de sidste fire-fem år har oplevet en stigende efterspørgsel på de her skjulte terrassesystemer. Skjult indfæstning giver et eksklusivt look, man slipper for splinter i de bare fødder, og så er det også meget mindre tidskrævende at montere, forklarer Anders Blaaberg.

Den nye Deck Pro kan desuden justeres fra 85 til 150 millimeter og passer derfor til langt de fleste terrassebrædder. Det nye værktøj findes allerede i byggemarkeder landet over, så for de mange, der har taget staycation til sig og skal bruge foråret på at opgradere haven, er det lige blevet lidt nemmere.

Relateret indhold