Stark Group går all in på el

Starks trucks kører på el, lastbilerne kører på el eller biodiesel, og i København bliver lette byggematerialer leveret med budcykel. Nu modtager Stark Group prisen som årets elbil-arbejdsplads på Frederiksberg for at lette medarbejdernes overgang til elbil.
I november 2021 sendte Stark sin - og Danmarks - første elektriske lastbil med kran ud på vejene
I november 2021 sendte Stark sin - og Danmarks - første elektriske lastbil med kran ud på vejene

Bæredygtighed, genbrug, upcycling, vedvarende energi, grøn omstilling, emissionsfri.

Der kan bruges mange ‘grønne’ ord, når man skal beskrive Stark Group anno 2022. Byggematerialekæden tager jævnligt nye tiltage, når det handler om at passe på klimaet. Eksempelvis tog Stark i november Danmarks første elektriske lastbil med kran i brug. Den kommer nu i familie med de af kædens lastbiler, der kører på emissionsfri el eller miljøvenlig HVO-diesel, når de bringer byggematerialer ud til københavnske håndværkere og byggepladser.

– Ikke mindst inden for transport og distribution er det muligt at lave markante miljøforbedringer. Som Danmarks største leverandør af byggematerialer har vi mere end 200 lastbiler i drift i vores logistik, og hver gang vi kan skifte fra diesel til elektriske lastbiler, reducerer vi både CO2-udslippet og forbedrer luftkvaliteten, siger logistikdirektør Jan Breinholt.

De eldrevne lastbiler imødekommer bl.a. de stigende miljøkrav fra store bygherrer som f.eks. Københavns Kommune, der vil gøre egne byggepladser frie for emissioner.

– Elektriske lastbiler giver særligt god mening i en by som København, hvor batterierne har strøm nok til en hel dags kørsel, og hvor rigtigt mange mennesker får glæde af støjsvag og emissionsfri kørsel, fortsætter Jan Breinholt.

42 % reduktion af CO2-emissioner fra egen drift

Stark Group’s samlede klimaplan blev tidligere i år valideret og godkendt af det uafhængige internationalt klimapartnerskab, Science Based Targets initiative.

– Vi ønsker at bidrage til den grønne omstilling og i løbet af de seneste år har vi intensiveret vores bæredygtighedsindsats med målet om at reducere vores CO2 emissioner med 42 % i 2030 og være klimaneutral i 2050. For at nå vores mål arbejder vi på flere initiativer samtidig, siger adm. direktør Søren P. Olesen

Årets elbil-arbejdsplads på Frederiksberg

Et af de initiativer, er Stark Group netop blevet hædret for. Således er koncernen kåret som vinder af årets elbil-arbejdsplads på Frederiksberg. Vinderen er udpeget af Frederiksberg Kommunes Erhvervsråd i samarbejde med Dansk e-Mobilitet, der uddeler prisen for at bidrage til den grønne omstilling. Det er første gang prisen uddeles.

Med prisen håber Dansk e-Mobilitet helt specifikt på at inspirere virksomheder til at opsætte ladestandere til brug for både medarbejdere og lokale i området.

– I Dansk e-Mobilitet er det vores fornemmeste opgave at sætte gang i udbredelsen af grønne elbiler, og det er en fornøjelse at uddele prisen til Stark Group, der i den grad er gået foran med at opstille ladestandere på egne parkeringspladser, siger direktør John Dyrby Paulsen, Dansk e-Mobilitet.

Prismodtageren fra Stark Group, Søren P. Olesen, siger:

– Vi ønsker at gøre det lettere for vores medarbejdere at skifte benzin- eller dieselbilen ud med en elbil. Det gør vi ved at fjerne en af de største hindringer – nemlig manglen på ladestandere. Derfor har vi installeret 30 ladeudtag på vores hovedkontor, så vores medarbejdere trygt kan konvertere til en elbil til gavn for den grønne omstilling, og så vi sikrer optimal udnyttelse af plug-in hybridbiler, der oftere har en kortere rækkevidde på batteri, forklarer Søren P. Olesen og fortæller, at virksomhedens klimaplan er en af branchens mest ambitiøse.

Adm. direktør i Stark Group, Søren P. Olesen, flankeret af formand for Frederiksberg Kommunes Erhvervsråd og 1. viceborgmester Lone Loklindt, der kalder Stark Group for 'et forbillede og et eksempel til efterfølgelse for andre virksomheder på Frederiksberg' samt direktør John Dyrby Paulsen, Dansk e-Mobilitet.
Adm. direktør i Stark Group, Søren P. Olesen, flankeret af formand for Frederiksberg Kommunes Erhvervsråd og 1. viceborgmester Lone Loklindt, der kalder Stark Group for ‘et forbillede og et eksempel til efterfølgelse for andre virksomheder på Frederiksberg’ samt direktør John Dyrby Paulsen, Dansk e-Mobilitet.

Platin i bæredygtighed

Stark Group har da også for nylig opnået den højeste udmærkelse, en platincertificering, i EcoVadis’ globale bæredygtighedsvurdering. Det placerer virksomheden blandt de 1 % mest bæredygtige virksomheder, vurderet af EcoVadis, der er en anerkendt, uafhængig udbyder af bæredygtighedsratings blandt globale leverandører.

Blandt de andre danske virksomheder, der har modtaget en platincertificering, er Ørsted, ISS og Novozymes. Det er første gang, at Stark Group bliver vurderet af EcoVadis, der er verdens største og mest pålidelige udbyder af bæredygtighedsvurderinger af mere end 75.000 virksomheder.

– Vores kunder, ejere, investorer og andre stakeholders kræver, at vi driver vores virksomhed ansvarligt, og at vi er transparente i vores arbejde med bæredygtighed. Certificeringen fungerer som en strategisk indikator for vores bæredygtige udvikling og viser vores kunder og leverandører, at et partnerskab med Stark Group bidrager til at bygge en mere bæredygtig fremtid, siger Søren P. Olesen.

Stark Group er blandt de blot 3% danske virksomheder, der har opnået en platincertificering, der er baseret på en omfattende vurdering af virksomhedernes bæredygtighedspræstation baseret på 21 kriterier grupperet i fire hovedtemaer: Miljø, arbejds- og menneskerettigheder, etik og bæredygtige indkøb.

Relateret indhold