Stålleverandør overrasker: Opnår CO2-besparelse på 10 tons

Celsa Steel Service Danmark er klar til de skærpede CO2-krav i 2023 med ny EPD-miljøvaredeklaration med lavere CO2-udledning på armeringen til byggeriet end tidligere dokumenteret.
Ifølge udbudsmaterialet til Chr. Hansens domiciludvidelse i Hørsholm skulle CO2-udledningen pr. ton armeringsstål være under 500 kg CO2/ton - det slår Celsa Steel Services nye EPD med 75 kg CO2/ton.
Ifølge udbudsmaterialet til Chr. Hansens domiciludvidelse i Hørsholm skulle CO2-udledningen pr. ton armeringsstål være under 500 kg CO2/ton - det slår Celsa Steel Services nye EPD med 75 kg CO2/ton.

I forbindelse med udvidelsen af bioscience-virksomheden Chr. Hansens hovedkontor i Hørsholm i Nordsjælland har armeringsleverandøren Celsa Steel Service netop udgivet en ny EPD-miljøvaredeklaration, der dokumenterer en lavere CO2-udledning på armeringen til byggeriet end tidligere dokumenteret.

Uventet lyder besparelsen på i alt 10 tons CO2 og 37 % i forhold til LCA Bygs branchestandard, da hvert ton armering fra Celsa Steel Service ifølge ny EPD kun udleder 425 kg CO2 per ton.

Den forbedrede miljøvaredeklaration fra Celsa Steel Service er gældende fra 22/9.

Et skridt foran kravene

Udvidelsen af Chr. Hansens domicil og etableringen af et innovation campus er præcertificeret til DGNB Sølv.

– Chr. Hansens byggeri er et godt eksempel på, hvordan klimavenlig armering kan forbedre CO2-tallene i fremtidens nybyggeri indenfor erhvervs- og industribyggeri, siger Celsa Steel Service Danmarks adm. direktør Magnus Lundgren, der har sat strategisk fokus på DGNB-byggerier med sine nye forbedrede klimatal:

– Med flere DGNB-byggerier på tegnebrættet i Danmark og nye byggekrav om maks. CO2 på vej fra 2023, er vores nye EPD ganske simpelt adgangsbilletten til flere projekter. Vores tidligere EPD, der dokumenterede et i forvejen lavt CO2-aftryk på 473 kg CO2 per ton, har allerede gjort Celsa markedsledende på bæredygtig armering i Europa – med det nye tal på 425 kg CO2/ton er Celsa et skridt foran, når de nye byggekrav indføres i Danmark. Det er helt efter strategien, siger Magnus Lundgren.

CO2-reduktionen for Celsas armering skyldes kontinuerlige forbedringer hos Celsa Nordic på stål- og valseværket i Mo i Rana i Norge. Her transformeres det meste af Norges metalskrot til armeringstål.

Det er Per Aarsleff, der er entreprenør på byggeriet, og som modtager den sidste armering på byggepladsen i midten af 2022.

Relateret indhold