Søndervig bliver endnu mere badeby

Til efteråret starter opførelsen af et nybyggeri, der skal give nyt liv på Badevej i Søndervig. Første etape forventes at stå færdig til badesæsonens start næste sommer.
Klynger af mindre byhuse vil bryde den lange strækning på Badevej op i små opholdszoner og tilpasse sig Søndervigs hyggelige badebystemning. Visualisering: Bay Arch
Klynger af mindre byhuse vil bryde den lange strækning på Badevej op i små opholdszoner og tilpasse sig Søndervigs hyggelige badebystemning. Visualisering: Bay Arch

Efter års tilløb er Ejendomsselskabet Hvide Sande nu klar til at opføre et større nybyggeri på Badevej 6-10 i Søndervig. Det samlede byggeri udgør 1.200 kvm i stueetagen til forretninger, restauranter/cafeer og lignende samt 8 boliger på førstesalen fra ca. 55 kvm til 95 kvm med et samlet areal på 530 kvm.

Projektet forventes at give området et betydeligt løft, fortæller arkitekt Christian Bay Jørgensen fra Bay Arch, der har tegnet projektet.

– Vi har først og fremmest ønsket at skabe et godt byrum med en bred promenade samt opholdsrum i form af restauranter, cafeer mv. men også små nicher, hvor man kan stoppe op, sætte sig ned og nyde byens puls. Projektet vil derved give en bedre forbindelse mellem byen og stranden.

Projektet vil derved give Søndervigs hovedåre endnu bedre vilkår for udfoldelse af byliv.

– Bygningens hovedgreb former en klynge af mindre byhuse, der vil bryde den lange strækning op i små opholdszoner og tilpasser sig derved også Søndervigs hyggelige badebyskala og klondykestemning. Byggeriets facadeprofil er eksempelvis også inspireret af Hotel Klittens ikoniske tårne, hvorfor det har været vigtigt at variere bygningerne således, at gavlenderne bliver mest muligt synlige. Så alt i alt er projektet et moderne billede på Søndervigs historie, fortæller Christian Bay Jørgensen.

Træ spiller en stor rolle

Valget af materialer er også stærkt inspireret af områdets karakteristika.

– Træ spiller en stor rolle i byggeriet, hvor vi anvender forskellige former for træbeklædning på bl.a. vægge – og med tagflader, der skifter karakter alt efter, hvor man er i bebyggelsen, fortæller Christian Bay Jørgensen.

Bay Arch, der er lokalkendt med kontor i Ringkøbing, står også bag bl.a. Lalandia i Søndervig og det nye, moderne badehotel, der skal bygges på samme matrikel.

Byggeriet tager hensyn til turistsæsonen

Bygherre Jens Bøndergaard fra Ejendomsselskabet Hvide Sande afventer i øjeblikket, at kommunen udsteder en byggetilladelse til nybyggeriet. Han har køreplanen klar:

– Vi håber at kunne starte på byggeriet efter sommersæsonen, hvilket vil sige til efteråret 2023. Vi har ikke ønsket at starte byggeriet før af hensyn til områdets mange gæster. Med en byggestart i det tidlige efterår forventer vi, at stueetagen samt promenaden er klar til sommersæsonen næste år. Mens sommersæsonen 2024 kører, rykker vi over på bagsiden af bygningen og færdiggør lejlighederne på førstesalen i løbet af sommeren 2024. Dermed kommer vi ikke til at genere trafik mv. på Badevej i sommersæsonen.

Lanternen flytter i nye rammer

Hvilke butikker og restauranter, der får plads i nybyggeriet, er endnu ikke afgjort. Sikkert er det dog, at værtshuset Lanternen, der er en institution i Søndervig, flytter med ind i det nye byggeri.

– Der er blandt andet taget mål af den originale bar, som kommer med over i den nye bygning. Vi indtænker alt det bedste og karakteristiske fra det nuværende Lanternen og overfører det til den nye bygning, siger Jens Bøndergaard, der ikke ønsker at oplyse budgettet på nybyggeriet.

Relateret indhold