Ifølge divisionen for Energi og Klima på Teknologisk Institut er det danske solcellemarked i hastig forandring. De store anlæg står nu for størstedelen af markedet og størstedelen af anlæggene bliver monteret på bygninger.
Når solceller installeres på eksempelvis institutioner, boligblokke eller erhvervsejendomme, afgøres anlæggets succes af at montagen og integrationen sker rationelt, sikkert og i harmoni med bygningens arkitektur. Det skriver divisionen for Energi og Klima.
Yderligere påpeges det, at installationen rejser mange spørgsmål som eksempelvis: Kan det blæse ned? Bliver taget utæt? Er der risiko for blænding? Samt hvordan passer forbruget til produktionen?
Fra design til aflevering
Den 11. maj i Taastrup og 25. oktober i Aarhus afholder Teknologisk Institut kursus, hvor ingeniører Ivan Katic og Søren Poulsen, der begge har års teoretisk og praktisk erfaring med solceller samt anvendelse, guider gennem bygningsmæssige forhold ved etablering af solcelleanlæg.
De kommer ind på økonomien ved opførelse og drift, de dykker ned i indpasning af solceller, montage, statiske samt brandmæssige forhold. Yderligere behandles afleveringsforretningen samt økonomi og jura.
Det forventede kursusudbytte er overblik over processen fra projektering over aflevering og kvalitetssikring frem til drift af solcelleanlæg samt et indblik i den nyeste udvikling i solcellesystemer, mens der kun vil være begrænset fokus på de eltekniske detaljer.