SMV’erne har brug for satsning på digital vækst

Ane Buch er administrerende direktør for Håndværksrådet. Pressefoto.Smv'erne
Ane Buch er administrerende direktør for Håndværksrådet. Pressefoto.Smv'erne

Håndværksrådet kan se flere fordele i regeringens erhvervsudspil. Blandt andet et øget fokus på digitalisering i SMV’er og aflivningen af et groft konkurrenceforvridende element.

Regeringens erhvervs- og iværksætterudspil indeholder en bred vifte af forslag, der skal forbedre vilkårene for at starte og udvikle virksomheder, og Håndværksrådet er specielt glad for annonceringen af en strategi for digital vækst.

Der er et stort potentiale for vækst, hvis vi satser offensivt på at lette digitaliseringen af de mange små og mellemstore virksomheder. Vi er derfor rigtig glade for, at regeringen nu annoncerer en strategi for digital vækst.

Sløret er ikke løftet for, hvilke konkrete elementer der kommer til at indgå i strategien, men Håndværksrådet glæder sig over det sunde fokus på at give SMV’erne et digitalt løft.

Der er en meget stor gruppe af SMV’ere, der har brug for et markant løft i deres digitale kompetencer, hvis de skal få gavn af nye løsninger og konkrete erhvervsfremmetilbud på området.

Kan afhjælpe lånetørke

Finansiering af vækst og udvikling er stadig en stor udfordring for SMV’erne. Derfor er det fint, at vækstudspillet gør det lettere for private at investere i SMV’er.

Det er godt nyt, at der nu endelig kommer et fradrag for privatpersoner, der vil skyde penge ind i SMV’er. En privat investor kan nemlig være den eneste farbare vej at gå for en mindre virksomhed, der har fået nej fra banken til en ansøgning om lån.

Håndværksrådet er også glade for, at der dels er afsat 115 mio. kr. i 2018 til sanering af afgifter, samt at det vil blive lettere at investere i udvikling af virksomhederne med et permanent fradrag på 110 procent af virksomhedernes investeringer i forskning og udvikling.

Vi noterer os også med glæde, at planerne om at give nye iværksættervirksomheder skattefrihed i tre år nu endelig er taget af bordet. Den ville nemlig have været klart konkurrenceforvridende over for nabovirksomheden, der har lidt flere år på bagen.

Relateret indhold