SMVdanmark: Finansloven rammer godt – men mangler 2 vigtige tiltag

Et næsten enigt folketing har landet en finanslov for 2024, og den får pæne ord med på vejen af SMVdanmark. Finansloven har dog også alvorlige mangler, mener adm. direktør Jakob Brandt.

Finansloven samler stort set hele Folketinget og rummer investeringer, der er vigtige for dansk erhvervsliv, og det skal der lyde en stor tak for. Men finansloven er også et kludetæppe, der skal favne så bredt, at den ikke for alvor tager livtag med dansk erhvervslivs største udfordringer.

Skuffende at intet sker

De mindre virksomheder er ved at drukne i offentligt bureaukrati, og der bruges alt for meget tid og energi på det. Hvis man ville gøre noget for erhvervslivet, så er det her indsatsområde nr. 1. Så det er skuffende, at der intet sker her.

Læs også: Ros til finanslov for løft af erhvervsuddannelser

Desuden mangler jeg en større forståelse for, at uden tilstrækkeligt med velkvalificerede medarbejdere, så hæmmer man de danske virksomheder. Og der er hverken kortsigtede tiltag eller langsigtede visioner, når det gælder, hvordan vi skaffer flere hænder og hoveder i de danske virksomheder.

Afgørende løft

Omvendt skal der lyde ros for, at finansloven ikke puster til inflationen, men alligevel rummer et stærkt, økonomisk løft til erhvervsskolerne og penge til at gøre det lettere og bedre at være iværksætter.

For vi kommer til at mangle titusindvis af faglærte til bl.a. den grønne omstilling, og et løft af erhvervsskolerne er derfor en helt afgørende investering. Det vil betyde, at skolerne kan levere en væsentlig højere kvalitet og blive mere attraktive at gå på.

Relateret indhold