Sløret løftet: FTZ bygger kæmpelager på vestfyn

Det bliver værkstedleverandøren FTZ, der fremover får hovedsæde og distributionscenter på en del af det største nyudlagte erhvervsareal i Assens Kommunes historie - en 23,6 ha stor grund ved motorvej E20.
På et nyt erhvervsareal mellem Rørup og Motorvej E20 etablerer FTZ et kæmpe lager og logistikcenter, der samler alle virksomhedens aktiviter.
På et nyt erhvervsareal mellem Rørup og Motorvej E20 etablerer FTZ et kæmpe lager og logistikcenter, der samler alle virksomhedens aktiviter.

Det handler om at ligge centralt og så komme hurtigt ud og afsted til kunderne. Især når man som FTZ lever af at servicere mekanikere ude på de værkstederne i det ganske land.

Virksomheden, der er leverandør af reservedele, værktøj, dæk og forbrugsvarer til professionelle værksteder, har købt 23,6 ha jord ved Rørup, der grænser lige op til motorvej E20.

Her samler FTZ centrallager, regionallager og administration samt indretter deres FTZ Akademi. I et nyt, moderne og bæredygtigt hovedsæde med et højteknologisk centrallager og distributionscenter, der vil stå klart i 2024.

– Vi ser et stort potentiale i at effektivisere vores lager- og distributionsprocesser samt at styrke vores arbejdsmiljø ved at samle viden, kompetencer og medarbejdere på tværs af afdelinger på én lokation, siger Sven Kristensen, CEO hos FTZ.

I dag er centrallager, regionallager og administration samt FTZ Akademi fordelt på seks lokationer i Odense.

– Vi er ganske enkelt vokset ud af vores rammer. Ved at samle alle afdelinger kommer vores mange medarbejdere tættere på vores kerneforretning. Hver medarbejder vil rent faktisk kunne se det nye centrallager og distributionscenter fra deres arbejdsplads.

Byggeriet af FTZ’s nye domicil starter op i løbet af 2022.

I Assens Kommune er der stor tilfredshed med at have fået så stor en virksomhed til byen. Forventningen er, at den vil give 250 nye arbejdspladser til kommunen.

– FTZ er en af de største leverandører på markedet af autodele, og beslutningen om at samle og placere deres hovedsæde og distributionscenter hos os har naturligvis stor betydning. Virksomheden bliver en af de største i kommunen og tilfører flere arbejdspladser, ligesom det gavner vores ambition om at skabe mere vækst og udvikling i kommunen, lyder det fra borgmester Søren Steen Andersen.

Assens Kommune har selv købt 22,5 ha jord, som støder op til FTZ’s areal. Kommunens areal skal senere udbydes som erhvervsareal til andre virksomheder, der ønsker at etablere sig motorvejsnært, og hvor der er en god infrastruktur.

Relateret indhold