Skat betaler håndværkernes værktøj

Straksafskrivninger medfører skattemæssige fordele for håndværkerne, hvis anskaffelsprisen er op til kr. 12.900 ekskl. moms, og det bliver der spekuleret i, mener forhandler.
Globaltools.dk oplever en stadig stigende efterspørgsel efter investeringer i grænsen under straksafskrivninger. Pressefoto.
Globaltools.dk oplever en stadig stigende efterspørgsel efter investeringer i grænsen under straksafskrivninger. Pressefoto.

Fakta

  • Regler for straks afskrivninger:
  • – Beløb under 12.900 + moms (2016)
  • – Overstiger beløbet kan der afskrives over en årrække, så en del af beløbet kan afskrives for det indeværende regnskabsår – maksimalt 25 procent af købssummen pr. år
  • – Hvis levetiden på driftsmidlet er under tre år, kan der også straks afskrives.
  • – Faktura skal være lavet i det pågældende regnskabsår for at kunne blive straksafskrevet.
  • Kilde: Globaltools.dk

De seneste år har der ifølge værktøjsforhandleren Globaltools.dk været en stigende tendens til, at Skat har betalt store dele af små virksomheders værktøj, maskiner, kontorartikler osv. Især for håndværkerne har det været en gavebod, mener forhandleren.

Det skyldes straks-afskrivninger, hvor erhvervsdrivende har mulighed for at straksafskrive småinvesteringer med en anskaffelsespris på op til kr. 12.900,- + moms (satsen i 2016). Det giver skattemæssige fordele, da værdien af investeringerne ikke påvirker budgettet og regnskabet for det kommende år.

– Hos os i Globaltools.dk oplever vi en stadig stigende efterspørgsel efter investeringer i grænsen under straksafskrivninger. Det er klart, at vi sælger mange maskiner og værktøj, som ligger i prislejet, som vores kunder kan få afskrevet med det samme. Grænsen på de kr. 12.900 + moms gør, at man faktisk kan få en del værktøj og værktøjsmaskiner, som man jo alligevel går og køber i løbet af året, siger Stefan Berg, indehaver af Globaltools.dk, og fortsætter:

– Det kan også være maskiner, som man egentlig har et ønske om at få opgraderet eller udskiftet – og når man så nærmer sig årsafslutningen, så kan man se, at der er luft i økonomien til at få lavet investeringen med det samme. Vi har mange små håndværksvirksomheder, produktionsvirksomheder og landmænd som besøger vores hjemmeside og afgiver ordrer, for at få nyt værktøj til værkstedet, men der er også mange offentlige kunder i blandt. Mange skoler og tekniske afdelinger står jo med samme udfordring. Man har et ønske om at få forbedret udstyret i værkstedet, men man holder lidt på pengene indtil sidst på året, og er der så penge tilbage, så får man købt det udstyr, som man ønsker sig.

Relateret indhold