Sangberg skal udvikle boliger til Helgoland

På tyske Helgoland skal Sangberg nu bygge 68 helårsboliger, efter at have vundet en dialogkonkurrence i forbindelse med projektet. Helgoland er et helt særligt sted Nordsøen - langt fra storby, omgivet af vand og med en eminent udsigt!
Konceptet for projektet er at bygge videre på den bygningskulturarv, som kendetegner området
Konceptet for projektet er at bygge videre på den bygningskulturarv, som kendetegner området

Konceptet for projektet er at bygge videre på den bygningskulturarv og identitet, som har kendetegnet området siden 2. verdenskrig; de skrå tage, farvede partier og områdets typologier. Denne arv er blevet nyfortolket til enkelte saddeltagshuse med træ- og pladefacader, der med sin enkle sammensætning af farver bygger videre på den farvesætning, som findes hos resten af øens bygninger.

Boligerne på Helgoland ligger ca. 60 meter over havet med en fantastisk udsigt over Nordsøen. Resultatet er et enkelt og nutidigt byggeri, der med få virkemidler indpasser sig den eksisterende bebyggelse.

– Hos Sangberg er vi stolte over at få lov til at udvikle og bygge projektet. Helgoland er på mange måder helt unik og det er en fortælling og en udvikling, vi med stor glæde og forventning tager del i, siger associeret partner Thomas Walcher.

De nye boliger på Helgoland udvikles i samarbejde med Campus 360 for bygherre Gemeinde Helgoland.

Projektet er designet som et klimavenligt træbyggeri i fornybare materialer. Boligerne består af et industrielt let byggeri fremstillet af præfabrikerede træmoduler, som produceres på en fabrik inde på fastlandet og derigennem sikrer en rationel og effektiv konstruktion. Præfabrikationen betyder ligeledes en kort samlingstid og en minimering af vejrrelateret forsinkelse og færre trafik- og byggeomkostninger, samtidig med en høj kvalitetsstandard.

– Ved at bygge i træ spares store mængder CO2 i forhold til tungt betonbyggeri og derved gøres byggeriet langt mere klimavenligt, fortæller Jonas Sangberg, ejer og kreativ direktør.

Der er tale om et lavenergihus-projekt, da fokus ligger på CO2-udledningen både i drift og i etableringen af byggeriet. Sangbergs fokus på CO2-udledningen er i tæt samspil med Helgolands ambitiøse målsætning om snart at blive en nul-emissions ø.

Endvidere bidrager projektet til en social bæredygtighed, da det består af små og billige boliger på en ø, hvor alt andet er meget dyrt – derved bliver boligerne et skarpt alternativ til mange af øens andre beboelsesmuligheder.

Relateret indhold