Rockwool vil reducere CO2-udledningen med 38 procent

Frem mod 2034 skal Rockwools 47 globale produktionsanlæg reducere CO2-udledningen med 38 procent.
En af Rockwools smelteovne set fra kontrolrummet. Foto: Pressefoto fra Rockwool, Michael Bo Rasmussen
En af Rockwools smelteovne set fra kontrolrummet. Foto: Pressefoto fra Rockwool, Michael Bo Rasmussen

Fakta om SBTi

  • SBTi er et fælles initiativ mellem CDP (Carbon Disclosure Project), FN Global Compact, World Resources Institute (WRI) og Verdensnaturfonden (WWF).
  • Missionen er at øge virksomhedernes ambitioner, når det kommer til deres klimaindsats. Det sker ved at mobilisere dem til at opstille mål for reduktion af udledning af drivhusgasser, der er i overensstemmelse med de videnskabelige krav om begrænsning af den globale opvarmning til mindre end 1,5 grader sammenlignet med førindustrielle temperaturer.
  • Læs mere om SBTi: https://sciencebasedtargets.org/

Omstilling til biogas på Rockwools danske fabrikker fra nytår er for firmaet fra Hedehusene første store skridt på vejen mod en grønnere produktion af stenuldsmaterialer over hele verden. 38 procent vil virksomheden reducere CO2-udledningen i produktionen med i 2034 sammenlignet med 2019.

Rockwool har opnået uafhængig godkendelse og validering af virksomhedens nye mål for reduktion af drivhusgasudledning fra Science Based Targets initiative (SBTi). Reduktionsmålene vil ifølge en pressemeddelelse styrke virksomhedens position som en “netto CO2 negativ” virksomhed.

– Vi er stolte af at være blandt de få energiintensive produktionsvirksomheder, hvis emissionsreduktionsmål er blevet verificeret og godkendt af SBTi. De nye mål bygger på det stærke fundament, at vi allerede er en “netto CO2 negativ” virksomhed. Selvom vi er blandt de få virksomheder, der kan sige dette, ved vi også godt, at det ikke er nok. Derfor har vi forpligtet os til de ambitiøse mål om at mindske vores CO2-udledninger yderligere, fortæller Rockwool Groups CEO Jens Birgersson, som håber at Rockwools initiativ vil inspirere andre til at bidrage med en grønnere og mere bæredygtig fremtid.

For Jens Birgersson er initiativet et vigtigt skridt mod at realisere en global ambition om at reducere samfundets udledning af drivhusgasser til nul i 2050, ved at demonstrere, at en energiintensiv produktionsvirksomhed kan opnå ambitiøse klima-mål.

Fleksibel smelteteknologi

Alberto Carrillo Pineda, direktør for Science Based Targets hos CDP, en af Science Based Targets initiativ-partnerne, fortæller videre i pressemeddelelsen, at Rockwool viser vejen frem, ved at basere sine målsætninger på klimavidenskab.

– Vi ønsker Rockwool Group tillykke med at være førende inden for deres sektor ved at have fået Science Based Targets initiatives godkendelse af deres reduktionsmål. Ved at opstille mål, der er baseret på klimavidenskab, er Rockwool Group i gang med at få succes i overgangen til en klimaneutral økonomi.

Rockwool høster ifølge pressemeddelelsen allerede fordelene ved betydelige investeringer i branchens førende fleksible smelteteknologi, der gør det muligt at skifte fra kul til mindre CO2-intensive brændstoffer som naturgas eller biogas i de anlæg, hvor denne teknologi anvendes.

Udover at omdanne de to danske fabrikker til naturgas i 2020 og certificeret CO2-neutral biogas i 2021, vil man også omdanne en af koncernens fabrikker i Polen til naturgas i 2021. Virksomhedens nyeste anlæg, der er under opførelse i USA, vil ligeledes starte driften med naturgas. Planen er, at Rockwool også vil omdanne andre fabrikker ved hjælp af sin fleksible smelteteknologi fra kul til gas i de kommende år, og i den Norske by Moss skal teknologien bevirke et fald i CO2-emissioner fra en ny vand-kraftdrevet fabrik med 80 procent i forhold til fyring med kul.

Relateret indhold