Rockwool sætter fokus på energieffektivitet

Nye materialer - og især Rockzero, som også er nomineret til Energiprisen - kommer i centrum under Byggeri 20.
Rockwools nye bærende vægsystem Rockzero er nomineret til Byggeriets klimapris 2020.
Rockwools nye bærende vægsystem Rockzero er nomineret til Byggeriets klimapris 2020.

Rockwool er klar til at invitere indenfor på en 120 kvadratmeter stand , som er fyldt med en blanding af produkter og løsninger, undervisning og hands-on erfaring – samt konpetente personer, der gerne rådgiver om bl.a. bæredygtighed i byggeriet, genanvendelse og brandklassificeringer.

– Emner som bæredygtighed og energioptimering er på alles læber, og vi har sat os for at gøre det helt konkret, så vi kan bane vejen for mere initiativ og handling i branchen, forklarer Nina Dencker Nielsen, forretningsdirektør i Rockwool Danmark.

Nomineret til Energiprisen 2020

En stor del af Rockwools stand er dedikeret til det nye vægsystem Rockzero. Det er et komplet system til bærende vægkonstruktioner, der giver fordele indenfor energieffektivitet, brandsikkerhed, lydisolering og komfort.

Væggene er så tynde, at kvadratmeterne udnyttes bedre og de termiske egenskaber sikrer en konstant indetemperatur for et bedre indeklima og et lavere energiforbrug. Rockzero er lavet af stenuld og dermed helt uorganisk og ekstremt holdbart. Systemet er nomineret til Byggeriets Energipris 2020, og vinderen kåres på messen den 11. marts.

Alt til isolering

Branchen efterspørger byggematerialer, der kan sikre energieffektivitet, genanvendelighed, lang holdbarhed og ansvarlig produktion. For rådgivere, arkitekter og udførende håndværkere har certificeringer og energimærkning stor betydning for om et projekt vindes eller ej. Og her kan produktvalget være af afgørende betydning.

– Et gennemgående tema på Rockwools stand er at italesætte og gøre disse udfordringer håndgribelige. Bæredygtigt byggeri er meget mere end nul-energi-huse. Det handler om at se på projektet i hele byggeriets levetid og også sikre, at byggematerialerne er produceret ansvarligt med mindst mulig klimapåvirkning, holder længe, bidrager til højere brandsikkerhed og også et optimalt indeklima for brugerne af bygningen, når byggeriet står færdigt, siger Nina Dencker Nielsen.

Relateret indhold