Rockwool Prisen til SBi-projekt

Et projektet, der skal udvide fokus fra energieffektive til bæredygtige bygninger, har netop modtaget Rockwool Prisen 2017 på en kvart million danske kroner.
Rockwool Prisen 2017 går til et projekt hos Statens Byggeforskningsinstitut ved Aalborg Universitet. Pressefoto.
Rockwool Prisen 2017 går til et projekt hos Statens Byggeforskningsinstitut ved Aalborg Universitet. Pressefoto.

Danmark skal ikke blot være førende inden for energieffektivt byggeri. Også i forhold til bæredygtigt byggeri bør vi indtage en førerposition. Derfor uddelers Rockwool Prisen 2017 til et projekt hos Statens Byggeforskningsinstitut ved Aalborg Universitet, som kan gøre den danske byggebranche globalt førende på området og skabe nye eksporteventyr. Det skriver Rockwool i en pressemeddelelse.

Projektet går ud på at udvikle grundlaget for en frivillig bæredygtighedsklasse i Bygningsreglementet i lighed med de frivillige lavenergiklasser, som siden de blev indført i 2006 har medvirket til udvikling af den danske byggebranche og givet en international førerposition. En tilsvarende ordning med bæredygtighedsklasse kan skabe unikke løsninger i dansk byggeri i en tid, hvor der er global fokus på bæredygtighed som aldrig før, lyder det i begrundelsen.

– Bæredygtigt byggeri er en fordel for mennesker, miljøet og økonomien. Samtidig er det en driver for innovation i byggebranchen, som vi skal leve af på eksportmarkederne. En frivillig bæredygtighedsklasse i Bygningsreglementet kan bringe os foran andre lande, som allerede er langt fremme på denne dagsorden, siger direktør for brancheorganisationen Danske Arkitektvirksomheder, Lene Espersen, som også er medlem af Aalborg Universitets bestyrelse.

Baner vejen

Hos Rockwool, som siden 1966 har uddelt Rockwool Prisen til at fremme af udviklingen i dansk byggeri, er prisuddelingen et led i virksomhedens fokus på bæredygtighed.

– Efterspørgslen på bæredygtigt byggeri vokser på global plan. Og vi vil gerne bidrage til, at den danske byggebranche får en førerposition inden for dette område. Vores erfaring siger, at ambitiøse krav i Bygningsreglementet baner vejen for den position, siger direktør hos Rockwool, Christian Jølck.

Hos Statens Byggeforskningsinstitut hilser man prisen velkommen og mener, at en ny bæredygtighedskategori vil skabe et solidt fundament for byggeriets kvalitet.

– Vi er beærede over at modtage Rockwool Prisen og den kvarte million kroner, der følger med. Midlerne skal bruges til at skabe grundlaget for en frivillig bæredygtighedskategori for bygninger baseret på vores erfaring med den danske certificeringsordning, DGNB, fortæller direktør, Thorkild Ærø.

Med en klassificering af bygninger på basis af bæredygtighed vil man åbne op for at vurdere bygningers kvalitet på tre dimensioner: Økonomi, sociale forhold og miljø.

Relateret indhold