Ribe-entreprenør vinder fornyelsesprojekt i Aabenraa

Det bliver Nørgaard Anlæg fra Ribe, der skal stå for områdefornyelsen i den sydlige del af Aabenraa bymidte. Arbejdet går i gang 2. november.
Der skal laves nye gadeforløb, torve og pladser i Aabenraa - her ses Storetorv, der forventes at stå færdigt i løbet af forsommeren 2017. Illustration fra projektmaterialet.
Der skal laves nye gadeforløb, torve og pladser i Aabenraa - her ses Storetorv, der forventes at stå færdigt i løbet af forsommeren 2017. Illustration fra projektmaterialet.

Det ligger nu fast, hvem der bliver entreprenør på den omfattende områdefornyelse i Aabenraa midtby. Der skal laves nye gadeforløb, torve og pladser i bymidten, og Nørgaard Anlæg fra Ribe vandt opgaven efter en licitation.

Udbuddet er kørt efter betegnelsen økonomisk mest fordelagtige tilbuddet, og det har samtidig været et krav, at den vindende virksomhed havde erfaring med brolægning samt evne til at planlægge opgaver med en stram tidsplan. Desuden har der været lagt vægt på entreprenøren har erfaring me at udføre sit arbejde samtidig med, at der afvikles trafik i det pågældende område, og at entreprenøren har erfaring i at kommunikere med dem, der bor og driver virksomhed i området. Nørgaard Anlæg var altså den entreprenør, der scorede bedst på de parametre.

Vi er nu klar til at realisere planerne om at forskønne Aabenraa midtby, så byen kan blive en endnu mere attraktiv hovedby i Aabenraa Kommune.

Thomas Andresen Borgmester, Aabenraa Kommune

Gener skal mindskes

– Det er dejligt, når gode visioner bliver til virkelighed. Vi er nu klar til at realisere planerne om at forskønne Aabenraa midtby, så byen kan blive en endnu mere attraktiv hovedby i Aabenraa Kommune og et flot visitkort for alle os, der bor i kommunen eller lægger vejen forbi. Jeg glæder mig også over, at en sydjysk entreprenør løb med opgaven. Det er godt for hele Sønderjylland, når vores virksomheder får nye ordrer, siger borgmester Thomas Andresen (V) i en pressemeddelelse.

Arbejdet vil foregå hen over julen, og ambitionen er at forstyrre de handlende mindst muligt.

– Selv om entreprenøren skal sørge for, at for eksempel julehandlen bliver generet mindst muligt, kan man altså ikke gennemføre så omfattende en områdefornyelse helt uden at det får konsekvenser for bylivet. Jeg vil naturligvis appellere til forståelse, når arbejdet går i gang, siger formand for vækst- og udviklingsudvalget, Philip Tietje.

Spaden stikkes i jorden 2. november.

Relateret indhold