Rejser 1 milliard i ny fond: “Alternative kreditløsninger kan drive grøn finansieringsbølge”

Investerings- og udviklingsselskabet Urban Partners har netop rejst 1 mia. kroner i første close af ny fond, der har fokus på grøn alternativ finansiering til ejendomsmarkedet.
- For at ejendomssektoren kan opnå nuludledning, har vi brug for en massiv allokering af kapital til bygninger og byer. Den grønne omstilling skal være tre gange hurtigere end i dag, siger Claus Mathisen, CEO i Urban Partners. PR-foto.
- For at ejendomssektoren kan opnå nuludledning, har vi brug for en massiv allokering af kapital til bygninger og byer. Den grønne omstilling skal være tre gange hurtigere end i dag, siger Claus Mathisen, CEO i Urban Partners. PR-foto.

Urban Partners består af fire investeringsvertikaler:

– Ejendomsinvestoren NREP

– Venturekapitalfonden 2150

– Kreditrådgiveren Velo Capital

– Den private kapitalfond Luma Equity

Selskabet, der har 150 mia. kroner under forvaltning, har netop rejst 1 mia. kroner i en ny fond for det ene forretningsben – Velo Capital.

Særligt stort potentiale lige nu

Den nye fond hedder Velo Mezzanine Credit Fund – eller ‘VMC’ – og skal levere alternativ grøn finansiering for at sætte skub i den grønne urbane omstilling i Nordeuropa. Og det har et særligt stort potentiale lige nu, siger Urban Partners’ CEO Claus Mathisen:

– I det eksisterende marked trækker nogle banker sig tilbage og efterlader et finansieringsgab, der giver betydelige muligheder for alternative långivere. Forretningsmulighederne er enorme, og med denne nye fond ønsker vi at demonstrere, hvordan alternative kreditløsninger kan drive en grøn finansieringsbølge med den urbane udvikling i fokus, siger Claus Mathisen.

VMC sigter mod et internt afkast på over 10 % gennem investering i ejendomsudvikling og eksisterende aktiver på tværs af Nordeuropa, herunder Tyskland og Norden.

Skal være tre gange hurtigere

De fire investeringsvertikaler i Urban Partners skal sammen sætte skub i den urbane udvikling med særligt fokus på at dekarbonisere det byggede miljø og nytænke byerne ved at løse de sociale, økonomiske, sundhedsmæssige og miljømæssige udfordringer, som byer står over for.

Og det formål understøtter både Velo Capital og VMC ved at fokusere på grøn finansiering, fortæller Claus Mathisen:

– For at ejendomssektoren kan opnå nuludledning, har vi brug for en massiv allokering af kapital til bygninger og byer. Den grønne omstilling skal være tre gange hurtigere end i dag, siger han.

Ind på nordeuropæiske markeder

Med 10 års erfaring med alternative ejendomskreditter rådgiver Velo Capital i dag eksklusivt tre aktive fonde med aktiver for ca. 7,5 mia. kroner under forvaltning. VMC er dermed Velo Capitals fjerde fond.

Velo Capitals fonde har hidtil haft fokus på ejendomsaktiver i Tysklands største byer, men nu vil VMC arbejde ud over de tyske grænser og søge ind på andre nordeuropæiske markeder.

Det første close i VMC tiltrak kapital fra en række af Urban Partners’ eksisterende institutionelle investorer. Fonden har et mål om at rejse 600 mio. euro, svarende til knap 4,5 mia. kroner, og forventer et final close i første halvdel af 2024.

Urban Partners investerer i aktiver, virksomheder, teknologi og løsninger i mere end 15 lande og har i dag mere end 700 ansatte.

Relateret indhold