Rambøll igen valgt til energiøerne – og forudser eksportsucces

Denne gang skal Rambøll for Energinet udvikle et konceptdesign for den elektriske infrastruktur, som - i bedste fald - vil kunne betyde eksport til udlandet for op mod 36 mia. kroner i 2030.
Foruden at være miljørådgiver på projektet har Rambøll også ansvaret for at kortlægge og anbefale mulige kabelruter for strøm fra energiøen ved Bornholm.
Foruden at være miljørådgiver på projektet har Rambøll også ansvaret for at kortlægge og anbefale mulige kabelruter for strøm fra energiøen ved Bornholm.

For tredje gang vinder Rambøll en opgave med energiøerne i Nordsøen. Virksomheden har også ansvaret for at kortlægge og anbefale mulige kabelruter for strøm fra energiøen ved Bornholm, ligesom virksomheden også er miljørådgiver på projektet.

Nu gælder det udvikling af et koncept for den elektriske infrastruktur.

– Energiøerne vil gøre det muligt at øge mængden af havvind massivt og dermed skabe tilstrækkelig grøn strøm til brint og klimavenlige brændsler, der skal bruges i tanken på lastbiler, fragtskibe og fly, det vi kalder Power-to-X, siger landechef for energi i Rambøll Danmark, John Ammentorp, og tilføjer:

– Vi er glade for den tillid, Energinet har vist os ved at tildele os opgaven, og vi ser frem til at fortsætte det meget gode samarbejde om at sætte fart på den bæredygtige omstilling i Danmark.

Eksportsucces til milliarder

Direktøren forventer, at de avancerede løsninger, som designes, kan blive fremtidens grønne eksportsucces for Danmark.

– Vi ser, at flere andre lande planlægger lignende visionære projekter inden for offshore wind. Og da vi er tidligt ude af starthullerne, står vi rigtig godt positioneret i Danmark.

Han tilføjer, at Danmark samtidig også vil kunne eksportere den grønne brændsel:

– En analyse foretaget for Dansk Energi af Rambøll viser, at i det mest ambitiøse scenario vil Danmark kunne eksportere grønne brændstoffer til udlandet for cirka 22 til ca. 36 mia. kroner i 2030. Så det er bare med at komme i gang.

Arbejdet med at udvikle et konceptdesign for den elektriske infrastruktur vil i første omgang tage cirka et halvt år.

Relateret indhold