Rambøll: Hjælp – vi mangler 75 jyske medarbejdere

Ophævede kommunale anlægslofter giver stor travlhed i det østjyske - kommunerne må hjælpe os, lyder det fra Rambøll
Bolig- og erhvervsbyggerier Nicolinehus er blandt de opgaver, der har givet Rambøll travlhed i Aarhus
Bolig- og erhvervsbyggerier Nicolinehus er blandt de opgaver, der har givet Rambøll travlhed i Aarhus

Selv med corona-nedgang går det stadigt fornuftigt for Rambøll. Rådgivningsvirksomheden har netop offentliggjort sit koncernregnskab for 2020 med en omsætning på 13,6 milliarder kroner. Og det kommende år byder på travlhed i det østjyske. Her er der akut behov for at ansætte flere medarbejder.

Sammenlagt er ønsket 75 nye medarbejdere fordelt med 25 i trekantområdet og 50 i Aarhus. Men det er svært at skaffe dem, sukker Rambøll. Det er forskellige opgavetyper, der driver udviklingen i de to områder. I Aarhus søges medarbejdere til ingeniørrådgivning, bygherrerådgivning, arkitektur, bæredygtigt byggeri og projektledelse. I trekantområdet er behovet bredere.

Kommunerne skal sammen med erhvervslivet være bedre til at nå ud med de interessante fortællinger om bosætningsmuligheder og karrieremuligheder i området.

Markedsdirektør Pia Jakobsgaard-Iversen, Rambøll

Ophævet anlægsloft øger aktiviteten

– Vi mangler medarbejdere inden for samtlige fagområder. Det er en kæmpe udfordring for os, og det er dybt frustrerende, hvis vi skal takke nej til en ordre, fordi der mangler hænder. Men det er også kritisk for området, fordi det går i sidste ende ud over udviklingen og innovationskraften i området, lyder det fra markedsdirektør Pia Jakobsgaard-Iversen fra Rambøll.

I trekantområdet har kommunerne ophævet anlægsloftet og skudt gang i mange nye projekter. Samtidig er der stor tilflytning til området og derfor mange byggemodnings- og byudviklingsprojekter.

Oveni giver omdannelsen af gamle erhvervshavne til boligområder, som f.eks. Kanalbyen i Fredericia og Marina City i Kolding, stor aktivitet hos rådgiveren. Det kræver ekspertise indenfor vand, miljø, byggeri, infrastruktur, brand, industri, energi.

Kommunerne må hjælpe til

– Ansøgerfeltet er begrænset. Så vi må kigge langt efter både de erfarne projektledere, erfarne fagleder og de yngre rådgivere, der er sultne efter en stejl læringskurve, siger Pia Jakobsgaard-Iversen.

Hun appellerer derfor til, at kommunerne i området gør mere for at tiltrække de rette kandidater.

– Kommunerne skal sammen med erhvervslivet være bedre til at nå ud med de interessante fortællinger om bosætningsmuligheder og karrieremuligheder i området. Vi skal samtidig turde at sende de unge ud og blive uddannet i de store universitetsbyer og vide, at vi med den rette indsats kan få dem hjem igen med fornyet viden, siger Pia Jakobsgaard-Iversen.

Byggeriet trækker i Aarhus

I Aarhus har Rambøll blandt andet arbejdet på de nye bolig- og erhvervsbyggerier Nicolinehus, Frederiks Plads, Skejbyen og Filmbyen samt Danmarks højeste boligbyggeri på spidsen af Aarhus Ø, Lighthouse.

Også her forventes travlheden at fortsætte. Det er især de store byggeriprojekter og helhedsorienteret rådgivning inden for bæredygtigt byggeri, som Rambøll tror giver stor aktivitet.

– Vi er intenst på jagt efter de rette innovative medarbejdere, der ønsker at udvikle Aarhus sammen med os, lyder det fra rådgiveren, der har gjort en dyd ud af at have alle kompetencer under samme tag.

Relateret indhold