Planer om logistikcenter til 200 millioner euro afsløret

Den paneuropæiske logistikspecialist Verdion og partner Aviva Investors afslører planerne for nyt stort logistikcenter syd for København.
E20 Park Copenhagen bliver et af Danmarks største logistikcentre. Pressefoto.
E20 Park Copenhagen bliver et af Danmarks største logistikcentre. Pressefoto.

Om aktørerne

  • Verdion er en ejendomsinvestor, udvikler og aktivforvalter specialiseret i industri- og logistiksektoren.
  • Virksomheden opererer i hele Europa og er målrettet kunder inden for større e-handels-og tredjepartslogistikklienter.
  • Verdions europæiske portefølje har en investeringsværdi på over 1,2 mia. euro og med udviklingsprojekter i pipelinen på cirka 930.000 kvadratmeter.Virksomheden er grundlagt af Michael Hughes i januar 2010 og har hovedkontor i London og kontorer i Düsseldorf, Frankfurt og Malmø.
  • Aviva Investors er den globale kapitalforvaltningsvirksomhed hos Aviva plc.
  • Virksomheden leverer investeringsstyringsløsninger, managementløsninger, service og kundedrevne løsninger til kunder over hele verden.
  • Aviva Investors opererer i 14 lande i Asien-Stillehavet, Europa og Nordamerika med aktiver på 355 mia. engelske pund pr. 30. juni 2020.

E20 Park Copenhagen er navnet på et kommende kæmpe logistikcenter syd for København. Det skal efter planerne opføres i Solrød og bliver et af de største af sin art i Danmark med en kapacitet på 150.000 kvadratmeter logistikareal på det 38 hektar store område, som er ejet af Aviva Investors. Logistikspecialisten Verdion står for udvikling af projektet. Det oplyses i en pressemeddelelse.

Med den planlagte placering kommer E20 Park Copenhagen til at ligge 35 minutters kørsel fra Københavns centrum, Københavns havn samt Københavns Lufthavn. Målet er at tiltrække såvel store som små virksomheder især inden for e-handel og medicinalindustrien.

Lager- og distributionsenheder bliver tilgængelige fra 5.000 kvm, der primært er rettet mod nationale og internationale virksomheder, der søger klasse A lagerplads tæt på Storkøbenhavn. Desuden bliver mindre enheder fra 2.500 kvm, der blandt andet egner sig til lokale virksomheder og startups, også tilgængelige ligesom supplerende kontorlokaler, deleservices, parkering for biler og store lastbiler også vil udgøre en del af det store område.

Parken bliver bygget efter de højeste miljøstandarder med enheder, der lever op til DGNB Gold-certificering. Det omgivende miljø rundt om bygningerne bliver fuldt anlagt med grønne områder, vandløb og udendørs fritidsarealer indarbejdet i det overordnede design. Sådan hedder det i meddelelsen.

To millioner inden for en time

E20 Park Copenhagen er Verdions største projekt i Norden, og det placerer sig i rækken af andre nybyggerier på logistikområdet for DHL i Storkøbenhavn (ved Greve og Allerød) og i Malmø på den anden side af sundet for BMW.

– I en tid hvor e-handel oplever en enorm vækst, og medicinalområdet fortsat er meget vigtigt for den regionale økonomi, oplever København en voldsom mangel på nye klasse A-områder. Efterspørgslen er høj både efter centre, der er det sidste stop inden en varelevering, og for større, mere komplekse logistikkvadratmeter, siger administrerende direktør for Verdion Michael Hughes og fortsætter:

– Mere end to millioner mennesker befinder sig inden for en times kørsel fra området, og der er ikke noget sted tættere på Københavns centrum, der kan tilbyde det samme i omfang, størrelse og kvalitet af den omkringliggende park, som de logistikfaciliteter, vi kan levere ved Solrød, kan, fortæller Michael Hughes.

København er et vækstmarked

Sidste år identificerede Aviva Investors København som et af de største europæiske markeder for fremtidig vækst, og at investere her er i fin tråd med firmaets overordnede investeringsstrategi. I januar i år overtog Aviva Investors en portefølje af bygninger i København kendt som Atlas Portfolio.

– Dette projekt fortsætter vores strategiske fokus på det europæiske logistikmarked og følger i trop med vores opkøb i Holland tidligere på året. Som en del af vores strategi er vi fokuseret på aktiver af høj kvalitet på stærke placeringer. Ved at samarbejde med Verdion sikrer vi, at ejendommene bliver af højeste kvalitet og bygget med stærke ESG-anbefalinger for øje, udtaler George Fraser-Harding, Fund Manager hos Aviva Investors.

Han taler desuden rosende om parkens placering tæt på København, og at området har gode forbindelser til knudepunkter på andre internationale markeder herunder Tyskland og Sverige.

Byggeriet går snart i gang, oplyses det i pressemeddelelsen.

Relateret indhold