Pihlkonsortiet får endnu et projekt

Opgaverne kommer i en lind strøm til Pihlkonsortiet. Næste projekt er Toves Gaard på Vesterbro i København.
98 lejligheder på Vesterbro skal bygges af Pihlkonsortiet, der har vind i sejlene med flere større projekter. Pressebillede.
98 lejligheder på Vesterbro skal bygges af Pihlkonsortiet, der har vind i sejlene med flere større projekter. Pressebillede.

Pihlkonsortiet, bestående af Pihl & Søn, LM Byg og M.J. Eriksson, har vundet totalentreprisen på opførelsen af det attraktive Toves Gaard på Vesterbro.

Midt i det gamle brokvarter på Vesterbro, hvor der tidligere lå en slagtergård, bliver der opført 98 nye lejligheder, fem erhvervslejligheder samt tre eksklusive byhuse. Byggeriet vil være i fem etager, hvoraf stueetagen ud mod Enghavevej vil blive benyttet til erhvervsarealer.

– Vi ser frem til at give københavnerne nye og eksklusive lejligheder med en beliggenhed i særklasse på en af Københavns traditionsrige adresser. Kvalitet og æstetik kommer til at indkapsle byggeriet lige fra det ydre til det indre, siger administrerende direktør Halldór Ragnarsson fra Pihl & Søn.

Byggeriet, der ligger i hjertet af Københavns traditionelle brokvarter Vesterbro, mellem Enghavevej og Sundevedsgade, har fået sit navn efter nabolagets folkekære forfatter Tove Ditlevsen. Bygningen opføres med referencer til de omkringliggende historiske bygninger og i respekt for den identitet og historie, som lever i området.

Stærk egenproduktion vinder entrepriser

Da Pihlkonsortiet tidligere på året kunne offentliggøre, at man havde vundet totalentreprisen på Teglholmen, skabte det interesse hos flere bygherrer. En af dem var Jesper Reinhardt, indehaver af Ejendomsselskabet Enghaven, som inviterede Pihlkonsortiet til møde om projektet. Efter god dialog endte det med, at konsortiet blev valgt som samarbejdspartner.

En af årsagerne, til at det endelige valg faldt på Pihlkonsortiet, var på grund af konsortiets stærke egenproduktion samt organisation inden for styring af totalentrepriser.

– Vi har et tæt og givtigt samarbejde i konsortiet, hvor vi alle bidrager med hver vores fagområde. Det gør, at vi kan håndtere selv de mest komplicerede opgaver. Derudover opnår bygherren en række åbenlyse fordele ved vores stærke egenproduktion inden for byggegruber og råhus samt vores organisation inden for styring af totalentrepriser, siger Hans Anker Nielsen, administrerende direktør hos LM Byg.

Pihl & Søn har siden genopstandelsen fået flere projekter på opgavelisten. Blandt andet Frederiksbro og Scandics største hotel i Norden, som begge skal opføres i samarbejde med LM Byg og M.J. Eriksson.

Relateret indhold