Pihl bringer ‘Planen’ tættere på drømmen – med hjælp fra lokale

Som en del af udviklingen af Urbanplanen på Amager har entreprenørselskabet netop afleveret en ny fritidsinstitution for 448 børn i tre etager og en indhegnet specialfritidsinstitution i to etager til 74 børn med særlige behov.
Der bliver pustet endnu mere liv i Urbanplanen i disse år, da Københavns Kommune har søsat en større modernisering af kvarteret, der er en af hovedstadens største almene boligområder.
Der bliver pustet endnu mere liv i Urbanplanen i disse år, da Københavns Kommune har søsat en større modernisering af kvarteret, der er en af hovedstadens største almene boligområder.

Om Urbanplanen

  • Det sociale boligbyggeri, Urbanplanen, ligger på Amager mellem Røde Mellemvej og Englandsvej og blev opført fra midten af 1960’erne frem til begyndelsen af 1970’erne. De almene boliger varierer mellem rækkehuse og lejligheder og huser 6.000 borgere.
  • Gennem årene har området udviklet sig til et såkaldt udsat område, præget af både fysiske og sociale udfordringer. For at komme problemerne til livs og revitalisere området vedtog Københavns Kommune en handlingsplan for en byfornyelse af området ved budgetforhandlingerne i 2016.

I 2021 blev Pihl & Søn sammen med kollegaerne i LM Byg af Københavns Kommune valgt som hovedentreprenør og fik dermed en central rolle i realiseringen af ambitioner om at forny Urbanplanen.

Det skulle bl.a. ske ved at skabe bedre forhold for børn og familier, integrere kvarteret med de omkringliggende nabolag og åbne Urbanplanen op for resten af hovedstaden.

– Selvom vi har prøvet det mange gange før, er det altid noget helt specielt, når vi bygger til børn og unge. De fortjener den bedste start på livet, og vi er glade for, at vi nu har overleveret nøglerne til de to institutioner til bygherre, så de snart kan blive indviet og summe af liv, leg og glade børn, siger Frank Aarslew-Jensen, adm. direktør i Pihl & Søn.

Bygger ikke kun for kunderne

De to institutioner er opført til de lokale børn, men også igennem hele byggeprojektet har børnene været en rød tråd og er blevet inddraget i udviklingen af de nye institutioner.

F.eks. har Pihl & Søn haft besøg af en håndfuld lokale børn, der greb pensler og malerspande for at gøre det farveløse byggepladshegn flot at kigge på for kvarterets lokale beboere. Også elevrådet fra naboskolen, Dyvekeskole, har været forbi til en rundvisning og gennemgang af projektet, ligesom en flok børn fra den lokale børnehave kom med rundt på opdagelse på byggepladsen.

Læs også: Pihl Koncernen: “Vores stærke setup er klar til vækst, når markedet tillader det”

– Når vi bygger, så bygger vi ikke kun for vores kunder, men også for lokalmiljøet. Vores mange års erfaring med institutionsbyggeri har vist os, hvor vigtig inddragelse af brugere, pårørende og lokalbefolkningen er. Det er nogle dygtige folk, der indretter institutionerne til leg, læring og livskvalitet, og det er vores opgave som entreprenør at realisere de drømme. Samtidig involverer vi brugere, beboere og ansatte så meget som muligt i processen. I sidste ende er det de mennesker, der skal puste liv i institutionerne, siger Frank Aarslew-Jensen.

Bedre forståelse for byggeriet og området

Hos Byggeri København er der stor tilfredshed med færdiggørelsen af de nye institutioner – og ikke mindst inddragelsen af lokalområdet:

– Byggeriet er nu færdigt og overleveret, og som bygherre har det været meget positivt at opleve, at entreprenøren har løst opgaven med både engagement og faglighed og ikke mindst bevist, at løbende dialog skaber bedre forståelse for både byggeriet og de udfordringer, som kan opstå, og skaber interesse i lokalområdet, siger Vibeke Linde-Strandby, projektchef Byggeri København.

Som en del af entreprisen har Pihl & Søn også etableret et klimasikringsprojekt på et stort grønt areal bag Dyvekeskolen. LAR-anlægget skal både skal opsamle regnvand og styrke områdets biodiversitet ved at fungere som et habitat for de blomster og insekter, der lever i og omkring Urbanplanen.

Relateret indhold