Ørestadprojekt i sidste fase

Arkitektgruppen har gennem 10 år spillet en stor rolle i udviklingen af Ørestad, hvor man lige nu er ved at lægge sidste hånd på selskabets hidtil største karrebyggeri - Hesteskoen.
Arbejdet med p-huset ved Hesteskoen pågår i øjeblikket.
Arbejdet med p-huset ved Hesteskoen pågår i øjeblikket.

Karreen Hesteskoen ligger i Ørestad Syd og består af cirka 50.000 etagemeter ejerlejligheder, rækkehuse, private udlejningsboliger og almene boliger.

Her er Arkitektgruppen godt i gang med at bygge et parkeringshus i to plan med 294 p-pladser. På parkeringshusets tag anlægges en stor gårdhave til karreens beboere.

Ud over parkeringshuset afventer blot færdiggørelsen af endnu et boligbyggeri med 125 lejligheder og publikumsorienteret erhverv i stueetagen, før hele karreen står færdig. Arkitektgruppen står for både udvikling og totalentreprise på p-huset sammen med en række partnere, blandt andre Årstidernes Arkitekter og Ingeniørfirmaet Henry Jensen.

– Det er rart at se, at de tanker og visioner vi havde omkring karreen for over ti år siden nu bliver til virkelighed. Den endelige udformning af p-huset er sket i samarbejde med By & Havn, og vi glæder os meget, til det står færdigt, så områdets beboere kan få glæde af både de mange p-faciliteter og et færdigt rekreativ område i gårdrummet, siger Robin Feddern, adm. direktør i Arkitektgruppen.

Naturskøn bydel

Arkitektgruppen er en af de store aktører i udviklingen af Ørestad, hvor man i tråd med de visioner og retningslinjer, som By & Havn sammen med Københavns Kommune udstikker, over en årrække skaber en helt ny bydel til københavnerne.

Ørestad Syd har en unik beliggenhed, da bydelen på den ene side ligger naturskønt lige op ad Kalvebod Fælled, og samtidig er en integreret del af København.

– Der er enorm dynamik i Ørestad Syd. Mange nye beboere flytter til kvarteret i disse år, og samtidig er der gang i rigtig mange byggepladser. Nu er det alsidige parkeringsanlæg i Hesteskoen også godt på vej, siger adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn.

Det er rart at se, at de tanker og visioner vi havde omkring karreen for over ti år siden nu bliver til virkelighed.

Relateret indhold