Opkøbt: Nordjyske E-Komplet øjner europæisk succes

Den aalborgensiske virksomhed, der udbyder opgavestyringssystemer til håndværkerbranchen, har rejst fra garagen til Europa. Ejerforholdene skifter, og nu tager tyske BuildTec over.
Fra venstre: Salgschef Michael Pagter Madsbøll, adm. direktør Karsten Mandrup Nielsen, stifter og udviklingschef Stig Jørgensen. Foto: Kjetil Løite.
Fra venstre: Salgschef Michael Pagter Madsbøll, adm. direktør Karsten Mandrup Nielsen, stifter og udviklingschef Stig Jørgensen. Foto: Kjetil Løite.

Aalborgensiske E-Komplet tager hul på endnu et kapitel i virksomhedens historie med nu direkte adgang til det tyske marked.

Læs også: Kendt tegnestue søger ny CEO til “næste runde af

Iværksættervirksomheden er nemlig blevet opkøbt af tyske BuildTec, der blandt andet står bag teknologi-brands som Sema Software, Compass Software og WGsystem.

– Det har været vigtigt for os, at alle vores medarbejdere og kunder i Danmark ikke kommer til at opleve andet end fordele ved overtagelsen. Vi skal accelerere den vækst, vi har mønstret de sidste mange år, og internationalisering har i forvejen været en del af strategien. Derfor åbner BuildTec en ekstremt interessant dør for os lige syd for Danmark, fortæller Karsten Mandrup Nielsen, adm. direktør i E-Komplet.

Trods de nye ejerforhold vil den danske virksomhed fortsætte som før.

Den nye konstellation gør dog, at E-Komplets løsninger fremover skal tilpasses og videreudvikles yderligere, så de bliver klar til de tysktalende markeder og senere de øvrige europæiske markeder.

Med adgang til udlandet

E-Komplet er gået fra at være en klassisk garagevirksomhed til nu at huse omkring 50 medarbejdere, og virksomheden er siden blevet en markant aktør i håndværkerbranchen inden for ERP- og opgavestyringssystem – bl.a. med en markedsandel på 26 % i VVS-branchen.

I Danmark består håndværkerbranchen samlet set af knap 6.700 virksomheder, og med de nye ejerforhold gives der bl.a. adgang til de 20.000 eksisterende kunder, BuildTec servicerer i udlandet.

Læs også: Trods børskrak og krige: Her er prisen steget 400 pct.

Opkøbet sker i forlængelse af BuildTecs ambition om at blive den førende europæiske platform for fagspecifikke softwareløsninger:

– Vi tror, at E-Komplet-platformen vil være meget relevant for kunder på andre europæiske markeder, så gruppen samlet set står endnu stærkere, siger Alexander Neuss, adm. direktør i BuildTec, om opkøbet.

I 2022 skabte E-Komplet en bruttofortjeneste på 33 mio. kroner og et resultat før skat på 9,7 mio. kroner, og ifølge Karsten Mandrup Nielsen forventes væksten at holde trit i 2023.

Relateret indhold