Opfører 333 microboliger i Sydhavnsgade

JCN Bolig er udvalgt til at bygge 333 microliving-boliger og 17 hotellejligheder i København for udviklingsselskabet NPV. Byggeriet bliver 10 etager højt og får 1.300 m2 kælder.
De 333 kommende microliving-lejligheder i Sydhavnsgade i København SV får tagterrasse i hele bygningens længde, grønne facader og lettilgængelige fællesarealer. I bygningen opføres også 17 hotellejligheder. Illustration: Vandkunsten
De 333 kommende microliving-lejligheder i Sydhavnsgade i København SV får tagterrasse i hele bygningens længde, grønne facader og lettilgængelige fællesarealer. I bygningen opføres også 17 hotellejligheder. Illustration: Vandkunsten

333 microliving-boliger, 17 hotellejligheder og kælder i Sydhavnsgade

  • Byggeriet starter op primo maj. Bygningen forventes certificeret til DGNB Guld.
  • Samlet areal: Ca. 12.800 m2 – heraf 1.300 m2 kælder til depot og cykler.
  • Etager: 10
  • Bygherre: NPV
  • Arkitekt: Vandkunsten
  • Ingeniør: AB Clausen
  • Entreprenør: JCN Bolig
  • Forventet budget: 210 mio. kr.
  • Kilde: Byggefakta

Microliving-projektet starter op dette forår og bliver JCN Boligs første byggeopgave for NPV, der stiller krav til, at alle byggeprojekter skal kunne blive DGNB-certificeret. Planen er, at microboligerne skal certificeres til DGNB Guld.

JCN Bolig kalder selv Microliving-projektet i Sydhavnsgade for ‘et spændende og ikke mindst kompliceret projekt, hvor arkitektur og fællesskab er i højsædet’.

Hovedfacaden er placeret direkte ud til en af det sydlige Københavns helt store trafikårer, Sydhavnsgade, der er en del af Trekantgrunden sammen med Borgmester Christiansens Gade og Scandiagade. Stueetagen udføres med store, transparente glaspartier, som indbyder til åbenhed og fællesskab, hvorfra størstedelen af fællesaktiviteter også er centreret.

Fra 1. til 7. sal er etagerne disponeret med microliving-boliger og mindre fællesområder strategisk placeret således, at alle kommende beboere har let adgang til fællesarealer. Hele tagfladen indrettes som tagterrasse i differentierede niveauer, hvor en stor pergola i hele bygningens længde til dels fungerer som støjværn og zoneopdeling af terrassen.

Et fuldstændigt klokkeklart projekt

At projektet skal DGNB Guld-certificeres kræver, at der foretages specifikke valg. Byggematerialer skal have EPD-dokumentation og -godkendelse, brugen af beton minimeres, mens der tilføres træ til byggeriet, hvor det er muligt. Byggeriet får desuden begrønnede facader, grøn energi og en grøn opvarmningsform. JCN Bolig vil dertil tage flere sociale tiltag i byggeprocessen.

– NPV har et fuldstændigt klokkeklart projekt, der er lige til at gå i gang med. Alt er beskrevet og myndighedsprojektet er i hus. Vi har lige færdiggjort udførselsprojekt og går i jorden i starten af maj. Den egentlige byggeopgave går vi efter planen i gang med efter sommerferien, når der foreligger en endelig byggetilladelse, lyder det fra JCN Bolig.

Relateret indhold