Et team bestående af Rambøll, Creo Arkitekter og Skala Architecture er blevet optaget i Odense Kommunes dynamiske indkøbssystem Velfærdens Fundament vedrørende skoleprojekter og lokale aftaler.
Gennem systemet udbydes teknisk rådgivning til renovering og modernisering af skoler og lokale aftaler for i alt 375 mio. kr. i løbet af de næste to år.
En del af Velfærdens Fundament har haft fokus på at forankre alle folkeskoler i Odense i deres lokalsamfund, så både elever, forældre og andre borgere i lokalområdet bliver involveret i den lokale folkeskoles fremtid. For det vandt kommunen i september den internationale byudviklingspris Seoul Smart City Prize.
Skoler som bankende hjerter
Velfærdens Fundament blev etableret i 2021, hvor byrådet i Odense Kommune besluttede at udvikle alle lokalområder i kommunen i tæt dialog og samarbejde med både borgere, foreninger og skoler. I alt blev der afsat 625 mio., hvoraf de 500 mio. kr. var øremærket skolerne.
Læs også: Nova5 og venner vinder endnu et miniudbud
Børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen har tidligere udtalt følgende om baggrunden for Velfærdens Fundament:
– Hver skole skal være det bankende hjerte, der bringer folk sammen på tværs af alder og sociale forhold. Skolen skal været et sted, som alle er fortrolige med – det lokale forsamlingshus, hvor både elever, forældre, unge og gamle mødes for at dyrke de nære fællesskaber.
Det nye team, der nu kan byde på projekter under Velfærdens Fundament, har tilsammen flere store skoleprojekter på deres respektive CV’er.
Bl.a. deltager Rambøll på Arenakvarterets nye skole i Ørestad, Creo Arkitekter har bl.a. tegnet Sofieskolen ved Hareskoven, der huser børn og unge med autisme, mens Skala Architecture er blandt arkitekterne på Sundby Skole i Guldborgsund Kommune, der godt nok er forsinket, men som allerede har vundet en pris ved den internationale arkitekturevent World Architecture Festival.