Nyt kvarter bliver bygget i Fredericia

Mandag stikkes spaden i jorden til boligbyggeriet Langebro i Kanalbyen ved Lillebælt.
Visualiseringer af Langebro og Sønder Voldgade Kvarteret. Pressefoto.
Visualiseringer af Langebro og Sønder Voldgade Kvarteret. Pressefoto.

Inden for det næste halvandet år vil 57 familier kunne flytte ind i nye kvalitetsboliger i Kanalbyen ved Lillebælt i Fredericia.

Entreprenøren A. Enggaard A/S står nemlig klar til at tage første spadestik til boligprojektet Langebro.

Borgmester i Fredericia Jacob Bjerregaard vil også deltage i fejringen som taler.

– Starten på byggeriet af Langebro er et tydeligt udtryk for den fantastiske udvikling Fredericia er inde i. Det er en udvikling, som betyder flere indbyggere i midtbyen og endnu et vigtigt skridt i omdannelse af området som hjemsted for moderne boliger og byliv. Det er på alle måder værd at fejre, siger borgmester i Fredericia Jacob Bjerregaard (S).

Langebro kommer til at bestå af i alt 12 punkthuse i fire til seks etager, hvoraf de første tre, som tilsammen rummer 57 lejligheder, går i gang nu.

Nyt kvarter

Langebro ligger midt i Kanalbyens havnemiljø og med udsigt til Lillebælt. Alle lejligheder har mindst en altan og siddenicher i udvalgte vinduer, indrettet efter nordisk stil. Boligerne varierer i størrelse fra 92-175 kvadratmeter, og der er elevator og depotrum til alle samt mulighed for tilkøb af parkeringsplads.

Når A. Enggaard A/S nu går i gang med Langebro, markerer det også starten på byggeriet af et helt nyt bykvarter: Sønder Voldgade Kvarteret.

Udover Langebro, vil Enggaard bygge ADP’s nye kontorhus Port House og boligbyggeriet Bådhusene, alt sammen tegnet af SHL arkitekter.

Kvarteret bliver en integreret del af Kanalbyen ved Lillebælt, en helt ny bydel, der udvikles i samarbejde mellem Fredericia Kommune og Realdania By & Byg.

Relateret indhold