Ny skole, leg og fritidsliv på vej til Amager

Nu går byggeriet af en helt ny skole i gang på Holmbladsgade. Skolen skal rumme læring i dagtimerne og fritids- og foreningsliv resten af dagen.
Foto: Anette Amalie Juhl Lindschouw.
Foto: Anette Amalie Juhl Lindschouw.

Endnu en skole skyder op i København. Denne gang er det børnene på Amager, der kan se frem til en spritny, tresporet skole med idrætshal. Det skriver Københavns Kommune Økonomiforvaltningen i en pressemeddelelse.

Skolen skal være rum for leg og undervisning om dagen med plads til 840 skolebørn. Om eftermiddagen og resten af dagen åbnes faciliteterne for fritids- og foreningslivet, så skolen også kan være til glæde for lokalmiljøet og københavnerne.

Brugbar uden for skoletid

Faglokaler og idrætshal placeres derfor i stueetagen, så der etableres en fritidszone i gadeplan, der byder fritidsgæsterne indenfor, når skoledagen er slut. Skolen udmærker sig ved at få en idrætshal med springgrav, hvor en madras kan hejses op og ned i hallen til brug for eksempelvis springgymnastik. Skolen vil i idrætsundervisningen også kunne benytte sig af de lokale faciliteter som Frankrigsgades Svømmehal og Kløvermarken Idrætsanlæg.

– I København er der virkelig gang i gravemaskinerne, når det gælder at bygge og renovere skoler. For få uger siden tog jeg første spadestik til skolen i Kødbyen. Nu skyder vi byggeriet af en ny skole på Amager i gang. Det glæder mig utrolig meget, at vi kan give børnene de bedste betingelser for leg og læring. Og samtidig er det en klar vision, at faciliteterne kan bruges til kultur- og fritidsliv efter skoletid og give værdi til lokalmiljøet, siger overborgmester Lars Weiss (S).

Overdækket byggeplads

Byggepladsen dækkes til af et såkaldt Sitecover, som er et kolossalt telt, der blandt andet skåner naboer mest muligt for støj og støv.

– Skolebyggerier er et af NCC’s særlige kompetenceområder, og dette byggeri er et rigtigt godt eksempel. Her har vi samlet et stærkt hold, der sammen med bygherre har skabt en skole, der har åbenhed, bæredygtighed og gode læringsfællesskaber i centrum, siger senior projektchef i NCC, Lars Bleg Jensen.

Teltet begrænser støv, støj og lys fra at trænge ud fra byggepladsen og være til gene for naboer. Foto: NCC.
Teltet begrænser støv, støj og lys fra at trænge ud fra byggepladsen og være til gene for naboer. Foto: NCC.

Skolen ventes at stå færdig ultimo 2022, så eleverne kan tage den i brug i begyndelsen af 2023.

Relateret indhold